Pedro Sanchez dă asigurări privind obţinerea dublei cetăţenii de către românii din Spania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Guvernului spaniol a at asigurări privind obținerea unei duble cetățenii pentru românii din Spania, explicând că România va fi cel de-al treilea stat UE cu care Spania va avea acest tip de înțelegere.

Premierul Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez FOTO Arhivă
Premierul Nicolae Ciucă și Pedro Sanchez FOTO Arhivă

Astăzi în Spania trăiesc în jur de 1.100.000. de români. Doresc să mulțumesc comunității de români prezenți aici în Spania pentru contribuția lor la progresul țării. Toți sunt cetățeni care știu ce înseamnă să fie români și știm au strânse legături cu Spania. Pentru toate aceste persoane am hotărât să creăm un grup de lucru pentru a studia posibilitatea de a ajunge să aibă naționalitate, cetățenie spaniolă, fără să renunțe la cetățenia română. În același timp, semnarea memorandumurilor de înțelegere este dovada afecțiunii dintre cele două țări”, a spus președintele Guvernului spaniol. 

Guvenul Spaniei şi guvernul României îşi propun să înceapă să lucreze în vederea obţinerii dublei cetăţenii şi acesta este un mesaj extrem de important. Subliniez că atunci când se va întâmpla acest lucru şi sigur se va întâmpla , România va fi al treilea stat din Europa cu care avem acest tip de alianţă şi acest tip de recunoaştere”, a spus premierul spaniol.

De asemenea, președintele Guvernului spaniol a subliniat sprijinul pentru aderarea României la Schengen. „Suntem hotărâți să avem o Europă fără frontiere interioare”, a mai spus Pedro Sanchez. 

La rândul său, premierul român Nicolae Ciucă a subliniat că „suntem la a doua, chiar a treia generaţie în Spania”, susținând că asta este „o dovadă clară a faptului că au reuşit să se integreze, o dovadă a faptului că încă nu şi-au pierdut identitatea românească şi merită să primească acest statut de dublă cetăţenie. (...) Noţiunea de timp nu va fi una foarte îndepărtată. În momentul în care ministerele de linie trec la lucru, vor găsi procedura pentru a ajunge la o înţelegere într-un timp cît mai scurt”, a arătat premierul Ciucă.

Grup de lucru pentru acordarea dublei cetăţenii românilor din Spania

România și Spania vor înființa un grup de lucru pentru analizarea soluțiilor privind acordarea unei duble cetățenii membrilor comunității române din Spania.

Cele două state au hotărât înființarea grupului de lucru în cadrul primei ședințe comune „a Guvernelor României și Regatului Spaniei, găzgduită în Regatul Spaniei. 

Potrivit declarației comune adoptate de cele două state, cea dintâi ședință comună a celor două Guverne „reprezintă o oportunitate pentru ca cele două țări să celebreze legăturile lor istorice și culturale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite