Ciolacu, deznodământ în cazul grevei de la Poșta Română: Dacă pensiile nu ajung la destinație, cred că domnnul director va pleca

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat în contextul grevei generale de la Poșta Românilor, că directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, va pleca din funcție în cazul în care vor întârzia pensiile. 

Premierul a arătat că directorul Poștei Române ar putea pleca acasă FOTO Inquam Photos
Premierul a arătat că directorul Poștei Române ar putea pleca acasă FOTO Inquam Photos

„Am avut o discuţie cu domnul ministru şi aseară, am avut o discuţie şi cu directorul (n. r. - Poştei Române). Eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne fereşte, nu ajung pensiile la destinaţie din cauza unei greve la Poşta Română, cred că domnul director va pleca”, a concluzionat premierul cu privire la problema grevei generale de la Poșta Română.

Poștașii au intrat în grevă generală

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, a anunțat că începând cu data de 1 aprilie, de la ora 00.00 au demarat greva generală în cadrul Companiei Poşta Română.

„18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!

Aceasta este nemulțumirea şi revolta miilor de angajați din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă!

Blocul Național Sindical derulează o campanie națională intitulată ,,Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”, a informat BNS.  

În același timp, Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, a acuzat presiuni asupra lucrătorilor poștali, membri de sindicat ai SLPR, care își doresc să intre în grevă. 

Poșta Română dă asigurări că pensionarii își vor primi „drepturile sociale în termen”

Compania a subliniat că „escaladarea conflictului de muncă este una artificială”, iar Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia. „Asigurăm pe cei peste două milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul”, a transmis Poşta Română.

Compania Naţională „Poşta Română” precizează că majoritatea covârşitoare, peste 80% dintre salariaţi, îşi va îndeplini atribuţiile de serviciu cu profesionalism, ca şi până acum. La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţii companiei.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite