Scandal în prima zi de protest al poștașilor. Un spărgător de grevă din București, huiduit de colegii din Buzău VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mai mulți reprezentanți ai Poștei Române din București au fost trimiși în țară, pentru a le lua locul lucrătorilor aflați în grevă, sub pretextul distribuirii pensiilor. Angajații Poștei din Buzău i-au împiedicat să intre în sediul oficiilor poștale, iar scandalul s-a mutat în stradă.

Peste 500 de poştaşi au intrat în grevă generală şi acuză presiuni din partea conducerii companiei în scopul reluării activităţii în timp ce lucrătorii atrag atenţia că după zeci de ani de muncă sunt plătiţi cu salarii care nici măcar nu le acoperă cheltuielile de zi cu zi şi tratamentele medicale.

„Nu avem contract colectiv de muncă, nu avem creşteri salariale, aproape 16.000 de oameni sunt plătiţi cu salariul minim pe economie, am făcut muncă peste program, tot ce se poate face iar directorul refuză să acorde creşteri salariale. Am cerut un decent 400 de lei", a declarat liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali, Filiala Buzău, Ion Bogdan.

Directorul oficiului poștal al municipiului București, împreună cu alți angajați de la centru, au insistat să intre în Oficiul poștal 5 din Buzău pentru a lua banii de pensii, pretinzând că trebuie să ajungă la beneficiari. Au fost huiduiți și trimiși la plimbare.

„În momentul de faţă suntem total blocaţi, iar acum constat că la oficii poştale au ajuns spărgători de grevă de la companie care au chemat Poliţia că oficiul este închis. Aşteptăm o armată din ţară adunaţi să facă poştă la Buzău. Trimit maşini cu oameni să încerce să ne preseze să ne ia atribuţiile şi să facă altcineva poşta în Buzău”, a declarat liderul Sindicatului Lucrătorilor Poştali, Filiala Buzău, Ion Bogdan.

Lucrători ai poștei cu peste 30 de ani vechime reclamă că salariul lunar, după zeci de ani de muncă, nu ajunge nici măcar pentru plata facturilor.

„Sunt salariată la Poştă, eu fac o terapie pentru că sunt operată de şase ori la sân, merg o dată pe săptămână la Bucureşti şi mă costă 800 de lei această terapie. Domnul director mi-a tăiat ajutorul de boală. Nu îmi permit, după 34 de ani de muncă iau 2.200 de lei în mână iar 800 de lei îi dau pe tratament. Am aşteptat să ies şi eu la pensie cu o sumă decentă, dar cu salariul acesta nu se poate, să îmi permit să îmi fac şi un tratament", a declarat lucrătorul poştal Tudor Adriana.

În județul Buzău, luni, toate oficiile poștale au fost închise. Lucrătorii din poștă susțin că vor continua protestul pe termen nelimitat, până când revendicările lor vor fi rezolvate.

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite