Marcel Ciolacu merge săptămâna viitoare în Israel SURSE

0
Publicat:

Premierul României ar urma să meargă săptămâna viitoare, marți, într-o vizită oficială în Israel, potrivit unor surse Digi24 și ObservatorNews.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

Informația nu a fost confirmată încă de Guvernul României. Cel mai probabil Marcel Ciolacu se va întâlni cu premierul israelian, Benjamin Netanyahu, în contextul în care încă se află români pe teritoriului Israel și al Fâșiei Gaza.

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat sâmbătă seara că Celula de Criză continuă demersurile în regim permanent în vederea evacuării, în condiţii de siguranţă, a cetăţenilor români din Fâşia Gaza care s-au notificat pe lângă Oficiul de Reprezentare al României la Ramallah pentru a fi evacuaţi.

„MAE, prin intermediul Ambasadei României la Tel Aviv, al Oficiului de Reprezentare al României la Ramallah şi al misiunilor diplomatice ale României din regiune menţine coordonarea cu alte state şi organizaţii internaţionale care întreprind demersuri similare pentru proprii cetăţeni/funcţionari şi continuă dialogul cu autorităţile israeliene şi cele egiptene în vederea asigurării condiţiilor necesare pentru evacuarea acestora, ţinând cont de evoluţiile de securitate din teren”, se arată în informarea Ministerului de Externe.

De la începutul războiului din Israel și-au pierdut viața 4 români, în timp ce peste 2.000 de cetățeni români au fost repatriați în siguranță.

Israelul se pregătește să distrugă Hamas

Statul evreu plănuiește să trimită zeci de mii de militari să captureze orașul Gaza și să distrugă Hamas. Ofensiva ar putea deveni cea mai mare operațiune terestră a Israelului de la conflictul israeliano-libanez din 2006. 

Israelul este pe punctul de a lansa o invazie majoră. În ultimele trei zile, guvernul a chemat peste 300.000 de rezerviști militari. Masează forțele în apropierea Fâșiei Gaza și a început să bombardeze teritoriul. În dimineața zilei de 13 octombrie, a cerut Națiunilor Unite să evacueze 1,1 milioane de oameni din nordul Gazei, iar mai târziu în acea zi, a aruncat pliante pe teritoriu în care le-a spus oamenilor să se deplaseze spre sud. 

Armata israeliană nu a trimis trupe terestre în Gaza din 2014, dar și-a antrenat soldații într-un oraș fantomă numit Centrul de Antrenament pentru Războiul Urban. Soldații o numesc „Mini Gaza”.

Centrul de pregătire pentru războiul urban este situat în sudul Israelului, la baza armatei Zeelim. A fost construit în 2005 pentru 45 de milioane de dolari. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite