Ce cumpără Marcel Ciolacu de 100 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Întrebat în urma cu câteva săptămâni ce poate cumpăra cu suma de 100 lei, premierul a afirmat că poate face achiziții consistente, fără a exemplifica. Recent, Marcel Ciolacu a revenit cu lista de cumpărături, pe care a plătit aproximativ 94 de lei.

Lista de cumpărături a premierului include: ulei de floarea soarelui, pate de pasăre, zahăr, salam săsesc, bere, ceapă galbenă, cartofi albi, castraveți, salată verde, ouă, iaurt și telemea. În total, Marcel Ciolacu a cheltuit pe tot ce avea nevoie suma de 93,50 de lei.

„Am fost la cumpărături şi am luat ce aveam nevoie: salată, castraveţi, ceapă şi nişte cartofi, mere, pateu Ardealul şi salam Săsesc, ulei şi zahăr, ouă, iaurt, telemea de oaie şi o bere Ursus - produsă la Buzău... total 93,50 de lei. E drept, am uitat să iau roşii, dar tot mă încadram în 100 de lei! Voi ce #cumpăraţiromâneşte cu 100 de lei?”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina de Facebook.

La finalul lunii septembrie, Marcel Ciolacu a fost întrebat ce alimente își poate achiziționa cu suma de 100 de lei. La acea vreme, premierul a punctat că suma este una „consistentă”, însă a amintit doar două alimente: pâine și zahăr.

Întrebat ce poate cumpăra cu 100 de lei, Ciolacu a punctat „ce am nevoie (..) Ca și dumneavoastră..pâine. Ce am nevoie...zahăr”. Ulterior, acesta a adăugat că „eu cred că pot cumpăra consistent”.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

Plafonarea prețurilor la alimentele de bază se va prelungi

Premierul Marcel Ciolacu a declarat la începutul ședinței de guvern de joi că schema de plafonare a prețurilor pentru alimentele de bază se va prelungi cel puțin până la sfârșitul acestui an.

Pentru că ieri am participat unei campanii numită „Cumpără românește”, vreau să îi fac o solicitare ministrului Agriculturii, Florin Barbu, aș dori ca săptămâna viitoare să vină cu propunerea despre modalitatea de prelungire a schemei de plafonare a prețurilor la alimentele de bază, simultan cu extinderea listei de produse, ținând cont că vin sărbătorile de iarnă, la aceste sortimente de bază, peste 90% sunt produse românești. Cred că este o decizie legitimă, așteptată de populație, și una care va susține producătorii români”, a explicat șeful Executivului Marcel Ciolacu la începutul ședinței de guvern din data de 12 octombrie.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite