Ciolacu, despre spitalele scoase din PNRR: Nu s-a pierdut absolut niciun ban

0
Publicat:

Premierul României susține, pe tema scoaterii celor 6 spitale din PNRR, că finanțarea acestora se va derula prin POS sau prin intermediul unui împrumut de la Banca Europeană pentru Investiții.

Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos
Marcel Ciolacu, premierul României FOTO: Inquam Photos

„Nu este niciun spital care a fost pe lista de PNRR ca să nu fie prins la finanţare pe POS şi pe împrumutul de la BEI, care este deja perfectat şi discutat de către Guvern, pentru că acolo se pot încadra cu termene de finalizare şi după anul 2026. (...) Interesul nostru este ca toate aceste spitale să se facă. Nu s-a pierdut absolut niciun ban", a transmis Marcel Ciolacu, potrivit Agerpres.

Marcel Ciolacu a subliniat că a fost făcută o analiză a tuturor proiectelor care nu vor mai primi finanțare prin PNRR și că au fost găsite soluții pentru transferarea investițiilor pe alte fonduri, punctând că o variantă mai puțin utilizată până în prezent este cea a fondului de modernizare pe care Românie îl are la dispoziție.

„Noi avem la dispoziţie acest fond de modernizare de foarte mult timp. Avem, în acest moment, vreo 15 miliarde de euro, sunt şapte state. Avem un singur proiect depus de Transelectrica, de 500 de milioane. Atât s-a făcut înainte. În acest moment, domnul Grindeanu a venit cu proiecte de aproape patru miliarde de euro pentru fondul de modernizare, cu o viziune foarte clară, de continuare a coridorului sudic, care include şi Grecia şi Bulgaria. Să începem să fie şi România un jucător regional, nu numai naţional, pe întreaga zonă", a menţionat premierul, potrivit sursei citate.

Premierul a asigurat că nicio lucrare aflată în derulare nu va fi stopată și că la nivelul Executivului a fost pusă la punct o strategie pentru oprirea risipei de bani.

O poziție similară a avut zilele trecute și ministrul Sănătății. Alexandru Rafila a precizat că Ministerul Sănătăţii nu a pierdut niciun ban, iar cele 27 de spitale care urmau să fie finanţate prin PNRR se vor face, o parte din sumele necesare urmând să fie acoperite din împrumuturi de la BEI.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite