Ciolacu îi ceartă pe românii care au continuat să meargă în Israel: Să înțelegem că acolo e război. Nu putem face pelerinaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul României, Marcel Ciolacu, le-a transmit românilor că trebuie să înțeleagă că Israelul nu e o țară care poate fi vizitată în această perioadă, în condițiile în care unii au plecat în continuare în pelerinaj. Șeful Guvernului a vorbit și de repatrierea conaționalilor.

Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Inquam Photos
Marcel Ciolacu, președintele PSD FOTO Inquam Photos

Întrebat dacă statul va deconta unele bilete cumpărate de românii care au vrut să părăsească Israelul, Marcel Ciolacu a precizat:

Nu există zboruri umanitare. Nu putem transforma România și companiile românești în Crucea Roșie. În funcție de cei care s-au deplast și au fost repatriați, în funcție de veniturile lor, statul român, la diferite persoane, vulnerabile în ceea ce privește veniturile, va înapoia bani. Mai mult, am văzut la TAROM un preț fix, de 350 de euro. Le mulțumesc, pentru că prin acest preț și-au acoperit doar costurile propriu-zise”.

Bilete la 350 de euro

Premierul a subliniat că TAROM-ul s-a comportat bine în toată criza. „Mai mult, foarte multe companii nu au riscat. Ați văzut că au fost zece aeronave de la TAROM, opt aeronave private care au făcut acest transport, peste 1709 români repatriați”.

Am o singură rugăminte: să înțelegem că în Israel e război. Nu putem face pelerinaj în această perioadă. Există suficienți cetățeni români care nu au fost suficient de atenți la avertizările statului român și au continuat să meargă în Israel, unde au constatat că trebuie să se întoarcă de urgență. Pelerinajul e un pic închis. Să nu ne mai încercăm unii pe alții”, a completat liderul de la Palatul Victoria. 

La final, Ciolacu a subliniat că nu ar fi o problemă pentru statul român să asigure o diferență de cost în cazul persoanelor vulnerabile.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite