Raed Arafat, despre războiul din Israel: „Ca palestinian de origine și medic, nu pot spune decât că este criminal”

0
Publicat:

Raed Arafat, șeful DSU, a avut o primă reacție în legătură cu războiul din Israel. Medicul român de origine palestiniană a spus că ceea ce s-a întâmplat "este profund greșit, inuman si criminal". Mai mult decât atât, atrocitățile comise nu pot avea "nicio logică sau justificare".

Război în Israel FOTO Profimedia
Război în Israel FOTO Profimedia

Într-o postare pe pagina sa de socializare, Arafat a condamnat atacul militanților Hamas în Israel.

"Am tot citit și auzit comentarii cu varii puncte de vedere despre atrocitățile care au avut loc în Israel. Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare. Ca om în primul rând, dar și ca palestinian de origine și medic care și-a dedicat viața salvării de vieți, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greșit, este inuman și criminal.

Violența de orice fel naște violență, iar cei care cred că prin uciderea civililor, femeilor, bătrânilor și copiilor vor găsi soluții pentru cauza lor, greșesc și demonstrează o abordare primitivă pe care nu o poate accepta nicio religie și nicio persoană rațională! Condoleanțele mele se îndreaptă către cei care și-au pierdut copiii, părinții, frații, surorile și prietenii în aceste zile. Toate cele întâmplate vor rămâne ca o pată neagră, de neuitat, în istoria omenirii!", a scris Raed Arafat pe pagina sa de socializare.

A emigrat în România la vârsta de 16 ani

Raed Arafat s-a născut pe 24 mai 1964 în Damasc, capitala Siriei, dar a copilărit în oraşul Nablus, aflat în nordul Cisiordaniei (pe atunci făcând parte din Regatul Haşemit al Iordaniei).Acolo, împreună cu alţi colegi de clasă, a înfiinţat o echipă de prim ajutor, fapt care a evidenţiat pasiunea sa pentru medicina de urgenţă. În anul 1981, la vârsta de 16 ani, a emigrat în România pentru a studia medicina.

A studiat limba română la Piteşti, iar ulterior, a urmat cursurile Universităţii de Medicină din Târgu Mureş şi s-a specializat la Târgu Mureş şi Cluj în anestezie terapie intensivă.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite