Ciolacu: Adoptăm OUG privind plata gărzii şi a voucherelor de vacanţă pentru domeniul sanitar

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul adoptă joi ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă.

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„Adoptăm ordonanţa de urgenţă convenită cu sindicatele din domeniul sanitar privind unele drepturi salariale, în special plata gărzii şi plata voucherelor de vacanţă. Este o promisiune pe care Guvernul României şi-o respectă. Mă aştept ca şi cadrele sanitare să răspundă pe măsură, aşa cum au făcut medicii care au venit de acasă în noaptea tragediei de la Crevedia, să opereze urgent pacienţii ajunşi la spital, a spus premierul, în debutul şedinţei de Guvern”, a spus premierul.

La finele lunii iunie, reprezentanţii Sanitas anunţau că au obţinut creşteri de venit pentru toate categoriile de salariaţi pe care îi reprezintă, în urma negocierilor cu reprezentanţii Guvernului, potrivit Agerpres

Ciolacu cere instituţiilor „să aplice legea cu stricteţe”

Premierul Marcel Ciolacu a cerut instituțiilor abilitate să aplice legea cu strictețe oriunde se găsesc nereguli și să ia măsuri ferme în cazul controalelor desfășurate la nivel național după exploziile de la Crevedia. Potrivit premierului, trebuie schimbată legislația, astfel încât să existe și răspundere penală pentru care nu au autorizații, mai ales în cazul activităților cu risc major.  

Ajutoare pentru familiile victimelor din Crevedia 

„Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu”, a anunțam premierul.

„Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2.000 lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 lei şi ajung la 10.000 lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa", a mai precizat Ciolacu. 

Totodată, șeful Guvernului a explicat că autoritățile române sunt permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferaţi cei cu arsuri mari. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite