Ciolacu cere instituţiilor „să aplice legea cu stricteţe” în cazul controalelor anunțate după exploziile de la Crevedia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Premierul Marcel Ciolacu a cerut instituțiilor abilitate să aplice legea cu strictețe oriunde se găsesc nereguli și să ia măsuri ferme în cazul controalelor desfășurate la nivel național după exploziile de la Crevedia. Potrivit premierului, trebuie schimbată legislația, astfel încât să existe și răspundere penală pentru care nu au autorizații, mai ales în cazul activităților cu risc major.  

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

„M-am coordonat cu domnul vicepremier şi ministru de Interne. Văd că a pornit în forţă şi controlul naţional la benzinării, depozite, cisterne de carburant, cu accent special pe cele 1300 de puncte de alimentare cu GPL. Fac un apel şi cer tuturor instituţiilor implicate să aplice legea cu stricteţe şi oriunde găsesc nereguli, să ia măsuri ferme”, a spus premierul în deschiderea ședinței de Guvern de joi.

Ciolacu cere legislație mai drastică 

„Toţi aceşti aşa-zişi patroni care fac zeci şi sute de milioane de euro provocând tragedii de proporţii nu au ce căuta în mediul de afaceri din România. Trebuie să schimbăm şi legislaţia, astfel încât cine nu are autorizaţie sau aviz de funcţionare, mai ales pentru activităţi cu risc major, să răspundă şi penal. În acest moment doar plătesc o amendă şi îşi văd liniştiţi de treabă, adică produc alte drame”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ajutoare pentru familiile victimelor din Crevedia 

„Aşa cum am promis, alocăm astăzi ajutoare pentru familiile victimelor tragediei de la Crevedia şi pentru toţi cei cu gospodării afectate de incendiu”, a anunțam premierul.

„Acordăm 2.000 de euro pe lună câte unui însoţitor al răniţilor trataţi în străinătate şi 2.000 lei pe lună pentru un însoţitor al victimelor internate în ţară. Ajutăm şi persoanele singure şi familiile care au casele lovite de incendiu. Vorbim de sume ce pornesc de la 2.500 lei şi ajung la 10.000 lei de familie, în funcţie de cât de afectată este locuinţa", a mai precizat Ciolacu. 

Totodată, șeful Guvernului a explicat că autoritățile române sunt permanent în legătură cu toate spitalele din Europa unde au fost transferaţi cei cu arsuri mari. 

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite