Guvernul a aprobat ajutoare pentru victimele exploziei de la Crevedia: de la 2.000 de euro la 2.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul urmează să aprobe în ședința de joi, 31 august, acordarea unor ajutoare de urgenţă persoanelor afectate de exploziile de la Crevedia. Bilanțul deceselor a ajuns la 3. 

UPDATE: Guvernul a adoptat în ședinață OUG pentru acordarea unor ajutoare de urgenţă persoanelor afectate de exploziile de la Crevedia. 

„Fiecare pacient va putea fi însoțit de un membru al familiei care va beneficia de un sprijin de 2000 de euro lunar pentru transport cazare și masă pe perioada spitalizării”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Mihai Constantin, explicând că în cazul pacienților din țară însoțitorul poate beneficia de 2000 de lei. 

De asemenea, persoanele ranite externate pot beneficia de 1500 de lei. 

În cazul gospodăriilor afectate, deținătorii pot beneficia de commpensații după cum urmează: 

-10000 în cazul gospodăriilor afectate în proporție de este 75%;

- 7000 pentru gospodăriile afectate în proporție de 50% - 75%;

-4500 pentru gospodăriile afectate în proporție de 25% -50%;

-2500 pentru gospodăriile afectate în proporție de până la 25%;

-1500 lei pentru persoanele ale caror bunuri au fost deteriorate. 

Reprezentantul Guvernului a mai menționat că pentru familiile persoanelor decedate va fi acordat un sprijin de 7500 de lei pentru persoanele care și-au pierdut viață în urmă acestei tragedii.

---

Știrea inițială:

Potrivit unui proiecct de hotărâre de Guvern de pe agenda ședinței Executivului, se vor acorda 2.000 euro pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în străinătate, 2.000 lei pe lună însoţitorilor persoanelor rănite care sunt tratate în România şi 1.500 lei persoanelor rănite, care au fost spitalizate şi externate.

Pentru sprijinirea persoanelor singure şi familiilor ale căror locuinţe/gospodării şi bunuri au fost afectate de tragicul eveniment se vor aproba ajutoare de urgenţă, indiferent de veniturile acestora, cu sume cuprinse între 1.500 lei şi 10.000 lei, în funcţie de gradul de afectare a locuinţelor şi bunurilor.

Executivul urmează să aprobe şi acordarea de ajutoare de urgenţă în sumă totală de 1.283.200 lei pentru sprijinirea unui număr de 306 familii şi persoane singure, care se află în situaţii de necesitate cauzate de incendii, inundaţii ori situaţii deosebite determinate de starea de sănătate ori alte cauze care pot conduce la creşterea riscului de excluziune socială, în vederea ameliorării situaţiei socio-materiale, de locuit şi de sănătate ale acestora.

Explozii la o stație GPL în Crevedia

Mai multe explozii urmate de incendii la o stație GPL au avut loc, sâmbătă seară, în Crevedia. 

Din cele 58 de victime inițiale, 12 au fost externate, trei persoane au decedat, după ce un rănit în urma exploziei de sâmbătă seara de la Crevedia a murit joi la Spitalul Floreasca din Capitală.

Este vorba despre un civil, cu arsuri peste 90% din suprafața corpului, anunță Ministerul Sănătății. În urma acestui deces, numărul morților din cauza dezastrului de la stația GPL din Dâmbovița ajunge la trei.

Au fost externați 17 pacienți răniți în exploziile stației GPL din Crevedia, arată un un raport al Ministerului Sănătății dat publicității marți, 29 august. Decesul survenit joi este al unui bărbat care se afla intubat și ventilat mecanic, în stare critică, alături de alte două victime în stare gravă internate în spitalele din București. Alți șase pacienți sunt intubați și ventilați mecanic în unități sanitare din străinătate.

Secţia de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a preluat dosarul privind exploziile care a avut loc sâmbătă în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite