Ce avere are Marcel Ciolacu, noul premier al României

0
Publicat:

Premierul Marcel Ciolacu are mai multe conturi în bănci, dar și datorii. În ceea ce privește bunurile, noul șef al Executivului român nu deține o mașină, însă are două case. 

FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Noul premier deține alături de soție două case în Buzău, una cumpărată în 1999 și alta construită în 2005. 

În același timp, actualul premier are mai multe conturi bancare, mai exact cinci în lei și alte patru în euro, însumând în total 38.877 euro și 52.401 lei.

Ciolacu a mai trecut în declarația de avere indemnizația, în valoare de 167916 lei. 

Ce datorii are șeful Executivului

Noul premier are și mai multe datorii. Un împrumut de 85000 de euro contractat în 2010 la Banca Transilvania, scadent în anul 2037, un altul în valoare de 3000 de euro din 2012, scadent în 2023. Alte două împrumuturi au fost contractate în 2017, de 22000 de euro, scadent în 2026 și unul în valoare de 10000, scadent în 2023. 

Marcel Ciolacu a acordat și un împrumut în nume personal în valoare de 490000 de lei, având și acțiuni de 3010 lei la ALCOM SRL.  

Ce averi au miniștrii din Cabinetul Ciolacu 

„Adevărul” a luat la rând declarațiile de avere ale demnitarilor pentru a afla care sunt cei mai înstăriți din guvernul Ciolacu.

În timp ce unii au trecut mai multe case sau terenuri, alții au în declarația de avere doar un apartament și o mașină. 

De asemenea, pe declarațiile lidorilor se mai regăsesc și datorii în lanț sau chiar premii la jocuri de noroc. 

România are un nou Guvern 

România are de azi un nou guvern, condus de liderul PSD, Marcel Ciolacu, după ce Parlamentul, în ședință reunită a celor două camere a dat votul de încredere noului Executiv, fără emoții, iar miniștrii noului cabinet au depus jurământul în fața președintelui Iohannis.

Dezbaterile din Parlament au fost aprinse, dar votul nu a pus nicio problemă alianței PSD-PNL.

Premierul desemnat, Marcel Ciolacu, a anunțat, îmediat după votul de acordare a încrederii Parlamentului, că legile pentru eliminarea pensiilor speciale, inclusiv ale parlamentarilor, vor trece de Parlament până la finalul sesiunii parlamentare. 

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis noului premier, Marcel Ciolacu, că a fost încredințat că va continua munca începută de Coaliție acum un an și jumătate. Totodată, șeful statului le-a urat succes miniștrilor.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite