Ce i-a transmis Iohannis lui Ciolacu după ce cabinetul condus de liderul PSD a depus jurământul | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Președintele Klaus Iohannis i-a transmis noului premier, Marcel Ciolacu, că a fost încredințat că va continua munca începută de Coaliție acum un an și jumătate. Totodată, șeful statului le-a urat succes miniștrilor. 

„Vă felicit pentru depunerea jurământului și vă doresc mult succes în noul mandat”, le-a transmis președintele Klaus Iohannis membrilor Cabinetului Ciolacu. 

Șeful statului a făcut mai multe observații: „Cu siguranță subiectul cel mai discutat și comentat din ultimele săptămâni a fost ceea ce s-a numit rotația premierilor. Iată că în timp record cu resultate foarte bune, fără sincope, s-a încheiat această procedură. Este prima dată în România când se întâmplă o astfel de mișcare, este important pentru politica românească, pentru România și pentru români”, a susținut președintele. 

Șeful statului a mai explicat că „acest mod de a face poltică arată stabilitate, seriozitate și că politicienii sunt pregătiți să își ia mandatele foarte în serios”.

„S-a încheiat prima parte sub conducerea premierului Ciucă și-a dovedit Coaliția că știe să gestioneze treburile publice. Dacă ar fi să descriu prima parte a acestui mandat în câteva cuvinte, cred că ar putea să fie seriozitate, stabilitate, securitate, eficientă și eficacitate”

Totodată, șeful statului a explicat că „la acestea se poate adaugă că România a avut cu toate crizele o creștere economică, că populația a fost ferită de efectele crizei energetice, că inflația este sub control și în ansamblu rezultatele sunt foarte bune, felicit fostul prim-ministru și echipa cu care a lucrat, care se regăsește într-o măsură rezonabilă și în nouă echipa”. 

Președintele Klaus Iohannis i s-a adresat noului premier, Marcel Ciolacu: „Ați fost parte din echipă. Ați condus Camera Deputaților și ați lucrat intro-o adevărată colaborare sunt încredințat că veți continuă muncă începută de coaliție acum un an și jumătate”.

„Sunt multe probleme de rezolvat. Nu trebuie să trăim cu impresia că s-au rezolvat toate și acum lucrurile vor merge mai ușor. În practică știm că vor merge din ce în ce mai greu. (...) Vom intră într-un an electoral care în sine este o provocare pentru societate. Vom avea patru rânduri de alegeri și țară trebuie guvernată cu responsabilitate în același timp”, a mai spus șeful statului. 

Klaus Iohannis s-a adresat și tuturor miniștrilor. „Să nu pierdeți din vedere pentru ce ați jurat, lucrul cel mai important este să va străduiți să rezolvați problemele României și românilor. După aceea cele care va privesc legate de formațiunile politice”, le-a mai transmis președintele noilor miniștri. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite