Cine e ministrul Agriculturii din Guvernul Ciolacu. Florin Barbu a fost mâna dreaptă a lui Vâlcov

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Florin Barbu, propunerea PSD pentru Agricultură, ar fi fost mâna dreaptă a fugarului Darius Vâlcov, relatează Digi24. De altfel, parlamentarul ar fi fost director economic al Primăriei Slatina la momentul în care Darius Vâlcov ar fi primit mită pentru facilitarea câștigării unei licitații.  

FOTO Florin Barbu
FOTO Florin Barbu

Florin Barvu, avizat pozitiv pentru conducerea Ministerului Agriculturii, nu a știut să răspundă, fiind întrebat de jurnaliști cât este salariul minim în Agricultură. După ce a greșit și a fost corectat, Barbu a afirmat: „haideți să vorbim de Agricultură, nu vorbim de partea economică”, relatează Digi24.

De altfel, potrivit unor surse PSD citate de Digi24, Florin Barbu ar fi fost mâna dreapta a lui Darius Vâlcov din postura de director economic al primăriei, funcție pe care a ocupat-o în perioada 2010-2014, potrivit CV-ului. De altfel, sursele citate au mai relatat că ministrul propus  a condus diverse structuri ale Primăriei Slatina, în timpul conducerii lui Darius Vâlcov, în perioada 2004-2012, fiind atunci poreclit și „Busi”.

Susținut de Paul Stănescu

Propunerea lui Florin Barbu în Guvernul Ciolacu a fost susținută de secretarul general al PSD, Paul Stănescu. 

De altfel, potrivit sursei citate, Barbu a fost preluat ca om de încredere de Paul Stănescu, fost lider PSD Olt, după ce Darius Vâlcov a intrat pe mâna procurorilor DNA. 

Potrivit saursei citate, în 2014, Barbu a devenit directorul unei agenții guvernamentale din subordinea Ministerului Agriculturii, respectiv Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

 În 2020, Florin Barbua intrat în Parlament pe listele PSD, iar în 2014, potrivit CV-ului de pe pagina Camerei, Barbu a devenit directorul unei agenții guvernamentale din subordinea Ministerului Agriculturii, respectiv Agenţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare.

De altfel, Barbu a fost și președintele Comisiei parlamentare pentru Agricultură, după ce aceasta fusese condusă înainte și de Alexandru Stănescu, fratele lui Paul Stănescu. 

  În rechizitoriul celor de la DNA, Darius Vâlcov a fost acuzat de faptul că a primit sume mari de bani de la o firmă pentru a facilita câștigarea unor licitații derulate de Compania de Apă Olt SA, iar la acea dată directorul economic al Primăriei Slatina era Florin Barbu, a mai relatat sursa citată.

Propus pentru Agricultură, specializat în Economie 

În privința studiilor, Florin Barbu este specializat în economie, domeniu în care are și un doctorat la Universitatea Craiova. Privind pregătirea, ministrul propus are și un curs pentru achiziții publice. 

Barbu și-a început cariera ca inspector specialitate la Direcţia Venituri din Primăria Municipiului Slatina, funcție pe care a ocupat-o timp de un an, iar apoi a devenit șef de Serviciu Constatare, impunere, control persoane fizice şi juridice până în 2007, când a devenit director al Direcției venituri, fiind din 2010 director economic. 

Datorii, în loc de avere și un premiu

În declarația de avere, Barbu a trecut un singur apartament, cumpărat în 2006 alături de soție. Parlamentarul mai deține și un Range Rover cumpărat în 2015, declarația sa de avere fiind mai mult goală. 

Cea mai plină secțiune este însă cea privind datoriile. Parlamentarul are trei împrumuturi la două bănci, două scadente în 2022 și unul 2031. 

Pe lângă indemnizația de parlamentar și salariul soției, Barbu a mai declarat un venit din chirie, în valoare de 11.136 lei. 

Pe declarația de avere apare însă și o rambursare în valoare de 120000 de lei de la AEP, dar și un premieu de 14850 lei, proveniți din jocuri de noroc.

Potrivit declarației de interese, Barbu este trezorier al organizației OLT a PSD. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite