Cătălin Boboc își dă demisia din PNL. Săgeți liberale la adresa PSD

0
0

Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, în urma unor controverse legate de o posibilă branșare a unui imobil al său la rețeaua electrică. Liberalii au transmis și un mesaj în care au bătut obrazul PSD.

Cătălin Boboc își dă demisia din PNL FOTO Facebook C. Boboc
Cătălin Boboc își dă demisia din PNL FOTO Facebook C. Boboc

Pentru a nu politiza o situație personală care va fi lămurită, și pentru a nu crea în vreun fel presiune, am decis să îmi dau demisia din funcția de membru al Partidului Național Liberal. Consider că este cel mai decent gest politic pe care îl pot face astfel încât imaginea partidului să nu fie afectată de acuzațiile care mi-au fost aduse”, a precizat Cătlin Boboc.

Varianta autosuspendării nu există într-un astfel de caz, prin urmare demisia este singura soluție, până la clarificarea situației. Voi reveni cu toate explicațiile și documentele necesare după ce voi face toate demersurile pentru a-mi demonstra nevinovăția. Am fost și sunt un om de partid, le mulțumesc tuturor colegilor mei pentru colaborare, din 2003 și până acum. Îi asigur de buna mea credință și cred că ne vom reauzi”, a completat fostul secretar de stat.

Explicații privind branșarea la curent

Boboc, fost senator al României în perioada 2012-2016, puncta faptul că sunt false acuzațiile care i se aduc.  „Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt! Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta și pe care le și atașez. Mai exact, iată avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică”, a completat fostul secretar de stat.

Marți dimineață, purtătorul de cuvânt al PSD a solicitat clarificări din partea PNL în legătură cu cazul privind branșarea ilegală a unui imobil deținut de fostul secretar de stat, Cătălin Boboc, la rețeaua de energie electrică.

Săgețile lui Stroe către Oprea

Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, i-a transmis un mesaj lui Radu Oprea, omologul de la PSD. „Cătălin Boboc și-a dat demisia din PNL, pentru a nu afecta în vreun fel imaginea partidului. Este un fost senator, fost secretar de stat în Ministerul Muncii și – acum – fost membru al PNL, care nu se folosește de nicio calitate din CV-ul său pentru a influența în vreun fel limpezirea situației de care este acuzat. Nu a exercitat nicio presiune, nu a tras de timp și nu a pus bețe în roate niciunei cercetări.PNL este acum delimitat complet de suspiciunile care planează asupra lui Cătălin Boboc, fost membru al partidului. Îi transmit omologului meu din PSD, Radu Oprea, că acum își poate concentra atenția pe situații care chiar afectează, mult mai grav, imaginea coaliției”, a scris pe pagina sa de Facebook Ionuț Stroe.

La rândul său, PSD este zguduit de un scandal generat de Aurel Bălășoiu. până de curând deputat al social-democraților, care este în atenția procurorilor privind întreținerea de relații sexuale cu un minor. PSD l-a exclus pe Bălășoiu, dar deputatul de Argeș nu vrea să-și dea demisia din Parlament.

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite