Gorghiu cere demisia deputatului Bălășoiu: Violul înseamnă dezumanizare

0
0

Alina Gorghiu (PNL) cere demisia din Parlament a deputatului Aurel Bălășoiu, ex-PSD, implicat într-un scandal sexual în urma căruia Parchetul de pe lângă ÎCCJ a deschis două dosare penale.

Gorghiu e gata să strângă semnături pentru îndepărtarea lui Bălășoiu din Parlament FOTO Arhivă
Gorghiu e gata să strângă semnături pentru îndepărtarea lui Bălășoiu din Parlament FOTO Arhivă

„Ştirea despre fostul primar şi actual deputat PSD şochează. Nimeni nu îşi poate imagina că România are un parlamentar cercetat penal pentru viol şi, totuşi, aşa stau lucrurile. Vorbim de o infracţiune oribilă. Violul înseamnă dezumanizare. Nu avem voie să tăcem. E nevoie de reacţie fermă la cel mai înalt nivel! Vorbim de o infracţiune oribilă. Şi, cu toate acestea, e o tăcere prea mare, pe un subiect atât de grav, în spaţiul public”, a declarat Alina Gorghiu pentru agenția News.ro

Șefa interimară a Senatului susține că e gata să inițieze o petiție, dacă Bălășoiu nu-și dă demisia. „Dacă deputatul nu vrea să îşi dea demisia, voi iniţia o petiţie, voi strânge semnături! La asemenea acuzaţie, aştepţi decizia procurorilor din afara Parlamentului, nu de pe băncile Parlamentului”, mai precizează sursa citată.

Procurorii de la Parchetul General au deschis două dosare penale in rem, pentru viol și act sexual cu un minor, în cazul înregistrărilor cu deputatul Aurel Bălășoiu.  Anchetatorii s-au autosesizat privind fapta de act sexual cu un minor, iar in ceea ce privește infracțiunea de viol, fapta e anchetată în urma unei plângeri.

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție s-a sesizat din oficiu la data de 4.10.2022 cu privire la săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor prev. de art. 220 Cod penal, ca urmare a informațiilor apărute în mass-media referitoare la săvârșirea acestei fapte de către o persoană având calitatea de deputat în Parlamentul României”, au transmis anchetatorii într-un comunicat de presă.

De asemenea, procurorii au mai precizat că „pe rolul Secției de urmărire penală și criminalistică a fost deschis un al doilea dosar având ca obiect săvârșirea infracțiunii de viol prev. de art. 218 din Codul penal, ca urmare a depunerii unei plângeri penale împotriva aceleiași persoane”.

Anchetatorii au menționat că în ambele dosare urmărirea penală se desfășoară in rem. Potrivit informațiilor „Adevărul”, Procurorii Parchetului General au audiat ieri, 3 octombrie, un personaj cheie în cazul scandalului sexual în care este implicat fostul deputat PSD, Aurel Bălășoiu, fiind vorba despre un presupus călugăr care apare in interceptări.

Aurel Bălășoiu, exclus din PSD

Parlamentarul a fost exclus din partid în urma apariției unor imagini compromițătoare și a unor suspiciuni privind implicarea într-un scandal de sex cu minori. 

Formațiunea a mai subliniat într-un anunț ce face referire la a încălcarea legii și a demnității umane, că „se așteaptă ca acesta să își dea demisia urgent din funcția de deputat”, explicând că, „în caz contrar, PSD va vota pentru ridicarea imediată a imunității parlamentare”, în cazul unei anchete penale. 

Aurel Bălășoiu a respins acuzațiile, afirmând că nu recunoaște astfel de acte.  „Voi merge înainte și voi lupta! Merg înainte, nicio problemă! M-au exclus, nicio problemă! Nu recunosc!”, este răspunsul dat de parlamentar, fiind întrebat dacă recunoaște că a întreținut relații sexuale cu un minor. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite