PSD cere clarificări de la PNL în legătură cu implicarea lui Cătălin Boboc în branșarea ilegală a unui imobil

0
0

Purtătorul de cuvânt al PSD solicită clarificări din partea PNL în legătură cu cazul privind branșarea ilegală a unui imobil deținut de fostul secretar de stat, Cătălin Boboc, la rețeaua de energie electrică. Liberalul a reacționat în urma acuzațiilor, făcând public avizul tehnic de racordare.

Cătălin Boboc, acuzat de branșare ilegală a unui imobil la energie electrică FOTO: Facebook
Cătălin Boboc, acuzat de branșare ilegală a unui imobil la energie electrică FOTO: Facebook

Radu Ștefan Oprea susține că, în urma acestui scandal, coaliția are suferit și așteaptă că PNL să se delimiteze de „suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid”.

„În legătură cu cercetarea penală pentru furt de energie demarată împotriva liberalului Cătălin Boboc, așteptăm ca PNL să își clarifice cât mai repede poziția în această chestiune. În contextul crizei energetice, în care cetățenii mizează pe măsuri de protecție din partea Guvernului, un astfel de caz poate afecta serios credibilitatea Coaliției, din care face parte și PSD. Ne așteptăm, așadar, ca până când autoritățile vor ajunge la o concluzie în acest dosar, cei din PNL să se delimiteze de suspiciunile care planează asupra colegului lor de partid” , susține Radu Ștefan Oprea într-o postare pe Facebook.

Conform Pro Brăila, scandalul ar fi început după ce un angajat al SDEE Muntenia Nord-Sucursala Brăila a descoperit un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune, și a anunțat poliția. Potrivit presei locale, imobilul ar aparține fostului secretat de stat Cătălin Boboc.

„Astăzi, 3 octombrie a.c., un angajat din cadrul S.D.E.E Muntenia Nord- Sucursala Brăila, a sesizat ofițerul de serviciu al Politiei Municipiului Brăila cu privire la faptul că în urma unor verificări, efectuate pe raza municipiului, ar fi identificat un contor branșat ilegal, aflat sub tensiune. Polițiștii s-au deplasat la fața locului, iar la adresa indicată nu au fost identificate persoane, în continuare efectuându-se cercetări în vederea identificării proprietarilor imobilului și stabilirii cu exactitate a situației de fapt. În cauză a fost întocmit dosar penal și se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt și executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare, conform Legii nr. 123/2012 a energiei electrice și gazelor naturale”, au transmis polițiștii.

Cătălin Boboc a reacționat pe Facebook în urma scandalului în care este implicat. „Atât puteți, atât de mic, atât de jos”, este mesajul pe care l-a transmis fostul secretat de stat în Ministerul Muncii.

Ulterior, fostul senator din partea PNL, a făcut public avizul tehnic de racordare la rețeaua de energie electrică.

„Vreau să fac o precizare cu privire la presupuse acuzații care mi se aduc astăzi, în presă, cel mai probabil pe seama unei rivalități politice. Acuzațiile sunt false, nu este vorba de niciun furt! Menționez că la imobilul de pe strada menționată, la care locuiește mama mea, am documente care pot dovedi asta și pe care le și atașez. Mai exact, iată avizul tehic de racordare la rețeaua de energie electrică” , este mesajul fostului senator de Brăila.

Scandal în PSD. Deputatul Aurel Bălășoiu, exclus din partid

Branșarea ilegală a membrului PNL nu este singurul scandal cu care se confruntă coaliția de guvernare. PSD a încercat să se delimiteze de deputatul de Argeș prin excluderea sa din partid imediat după ce numele acestuia a apărut într-un scandal sexual.

Excluderea din partid a deputatului de Argeș a venit ca urmare  a apariției unor imagini în care parlamentarul este surprins în situații compromițătoare cu un minor.

Potrivit informațiilor de pe pagina Camerei Deputaților, Aurel Bălășoiu este deputat de Argeș, la primul mandat în Parlamentul României. Deputatul a ocupat și funcția de primar comuna Rociu din județul Argeș, potrivit paginii administrației locale. 

Gândul.ro a publicat, duminică, 2 octombrie, fotografii în care deputatul ar apărea dezbrăcat alături de un alt bărbat, despre care s-a vehiculat că ar fi minor. 

Politică


Ultimele știri
Cele mai citite