Candidatul la prezidențiale este decis de PSD la mânăstirea lui Arsenie Boca: „Nu vom avea candidat comun cu PNL”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Forfotă mare în aceste zile. La nivelul coaliției de guvernare se fac strategii cu privire la alegerile prezidențiale, pornind de la analizele realizate de PSD și PNL în cadrul unor reuniuni separate. Liderii Partidului Social Democrat se află vineri, 14 iunie, la Mânăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus.

Mănăstirea Brâncoveanu, Sâmbăta de Sus
Întrunirea liderilor PSD are loc la un centru de conferințe.FOTO Arhivă

Nu vom lua decizia privind candidatul la prezidențiale, dar ce vă pot spune este că nu vom avea candidat comun cu PNL”, le-a transmis premierul Marcel Ciolacu colegilor de partid, conform unor surse politice, notează Antena3. 

„Daca alegerile vor fi in decembrie, eu nu voi candida”, ar mai fi declarat Șeful Executivului, potrivit surselor citate.   

Cei din Partidul Național Liberal vor să aibă propriul candidat la alegerile pentru desemnarea viitorului președinte al României, în vreme ce Partidul Social Democrat era de acord cu un candidat comun, însă acesta să fie din partea social-democraților. 

Totodată, liderii din Partidul Național Liberal se vor sfătui vineri, în Poiana Brașov, cu privire la strategia pe care o vor pune în aplicare în cadrul conversațiilor cu PSD. 

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a susținut miercuri, 12 iunie, că nu este exclus ca alegerile prezidențiale să nu aibă loc în septembrie, așa cum a anunțat Marcel Ciolacu, ci în preajma celor parlamentare, care vor avea loc în decembrie. Marcel Ciolacu susține că în Coaliție s-a decis să aibă loc în septembrie. 

Întrunirea liderilor PSD are loc la un centru de conferințe, aflat în apropierea Mânăstirii Brâncoveanu. 

În seara zilei de joi, 13 iunie, liderii PSD au dezbătut la păstrăvărie rezultatele alegerilor locale și ale celor europarlamentare. 

Secretarul general al Partidului Social Democrat, Paul Stănescu, a afirmat că prim-ministrul Marcel Ciolacu ar trebui să fie cel nominalizat la alegerile prezidențiale. 

Referitor la Partidul Național Liberal, se pare că Nicolae Ciucă ar urma să intre în cursa pentru alegerile prezidențiale. 

Candidatura lui Mircea Geoană la prezidențiale

De altfel, liderii consideră că, având în vedere rezultatul obținut de PSD la alegerile locale și la europarlamentare, prim-ministrul Marcel Ciolacu ar putea cere fie să candideze, fie să sprijine un alt candidat, indiferent dacă acesta este membru sau nu din PSD, precum Mircea Geoană. 

Mircea Geoană a ținut să-i felicite pe edilii și președinții de organizații județene care au ieșit învingători în alegeri. Deși își dorește să fie candideze independent la prezidențiale, Geoană caută să obțină sprijin din partea formațiunilor politice. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite