Călin Popescu-Tăriceanu: Băsescu trebuia invitat la inaugurarea scutului de la Deveselu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Adevărul
Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu. FOTO Adevărul

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, ieri, că şi fostul preşedinte Traian Băsescu trebuia să fie invitat la inaugurarea scutului antirachetă de la Deveselu, rolul acestuia fiind considerabil.

„În pofida disputelor şi diferendelor pe care le-am avut cu preşedintele Băsescu, cred că la această manifestare prezenţa lui nu ar fi fost superfluă. În pofida disputelor, avem diferenţe de abordare, dar era preşedinte în acea vreme şi a avut un rol aş spune considerabil, important“, a spus Tăriceanu, la Antena 3, potrivit Agerpres.

Potrivit lui Tăriceanu, "anumite lucruri nu sunt în regulă", fiind vorba de "atitudinea politică pe care unii ambasadori şi-o permit".

„Ştiţi ce este regretabil? că românii, fără să fie cultivaţi în mod deosebit, au avut o simpatie extraordinară faţă de americani. (...)Nu ştiu dacă atitudinile pe care le vedem în ultima vreme din partea ambasadorilor americani succesivi nu fac să afecteze să năruie acest capital de simpatie uriaş pe care l-a avut America", a adăugat Tăriceanu.

El a mai spus că nu se pune problema unui conflict diplomatic, dar MAE şi preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să intervină.

„Eu cred că suntem trataţi aşa cum ne comportăm. Nu cred că se pune problema unui conflict diplomatic. Eu cred că, în atare situaţii, MAE, preşedinte ar trebui să intevină şi să facă nişte corecţiiAmbasadorii ţărilor străine sunt acreditaţi pe lângă ţară şi îşi prezintă scrisorile de acreditare preşedintelui României", a menţionat acesta.

Citeşte şi:

Ambasadorul SUA explică de ce nu a fost Ponta invitat la Deveselu: Am avut un număr limitat de persoane care au putut fi invitate

Ambasadorul SUA la Bucure;ti, Hans Klemm, a arătat că ar fi fst ideal să fi putut invita pe tţi cei care au contribuit la realizarea proiectului de la Deveselu, însă a avut un număr limitat de persoane care au putut fi invitate. Diplomatul a mai precizat că îi pare rău că preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu nu a onorat invitaţia la ceremonia de inaugurare.

Tăriceanu explică de ce nu a participat la inaugurarea scutului de la Deveselu: Poziţia Senatului în ordinea constituţională, desconsiderată

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu spune că şi-a anulat participarea la ceremonia de inaugurare a scutului antirachetă de la Deveselu pentru că nu s-a ţinut cont de Senat în momentul în care s-a stabilit programul evenimentelor, considerând că poziţia Senatului a fost desconsiderată, în ordinea constituţională a României.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite