Burduja, despre întâlnirea cu Iohannis: Discut periodic cu președintele

0
Publicat:

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a spus, miercuri, că întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Klaus Iohannis, la Palatul Cotroceni, a vizat „subiecte din sectorul energetic”. În ce privește declarația premierului cu privire la vizita sa a afirmat că e dreptul prim-ministru „să evalueze în ce fel dorește dânsul”.

Sebastian Burduja a discutat „tangențial” cu Klaus Iohannis despre candidatura sa la PMB Foto Arhivă
Sebastian Burduja a discutat „tangențial” cu Klaus Iohannis despre candidatura sa la PMB Foto Arhivă

Sunt ministrul Energiei și mi-am delegat atribuțiile așa cum au făcut-o și colegii mei, domnul Fechet, domnul Veștea, dar sunt subiecte din sectorul energetic care țin de securitatea energetică a României, de calcule geostrategice și așa mai departe, pe care le discut periodic cu președintele, nu este prima întânire de acest fel. La câteva săptămâni, poate o dată pe lună, avem astfel de întâlniri”, a declarat Sebastian Burduja la Digi 24.

Întrebat dacă e prima întâlnire în calitate de candidat la Primărie sau în perioada campaniei a mai purtat și alte discuții cu șeful statului, candidatul PNL la Primăria Capitalei a răspuns: „În perioada campaniei față în față nu ne-am văzut, ne-am văzut ieri”.

Întrebat dacă a vorbit cu Klaus Iohannis despre candidatura sa la PMB, Burduja a răspuns: „tangențial”. „Ce mai faceți? Ce mai faceți? Suntem în campanie. Mult succes. Și i-am spus că îmi doresc ca la finalul campaniei, la finalul alegerilor pe 9 iunie să-și păstreze evaluarea de la începutul campaniei, din Coreea de Sud, când a spus că sunt un candidat redutabil”.

Candidatul PNL la Primăria Capitalei a spus că de regulă vorbește cu prim-ministrul despre aceste vizite, efectuate la Palatul Cotoceni, dar că „și președintele are un rol”.

De regulă vorbesc (cu premierul n.r.), dar și președintele are un rol, există comitete în domeniul energetic care țin de securitatea energetică a țării, unde Administrația Prezidențială este reprezentată, am fost în mai multe vizite externe cu domnul președinte unde s-au abordat subiecte din domeniul energiei, cu partea americană, la COP 28, în Coreea de Sud, deci sunt subiecte în general importante pe agenda șefului statului”, a spus Burduja, întrebat dacă nu vorbește cu premierul înainte să meargă la Palatul Cotroceni.

Totodată, întrebat, cu privire la declarația premierului Marcel Ciolacu care a spus, miercuri, că nu cunoaște știrile potrivit cărora Sebatian Burduja s-ar fi văzut cu președintele Klaus Iohannis și că președintele României „nu” ar trebui să se implice în politică, acuzându-l pe șeful statului că "de zece ani s-a implicat în politică", Burduja a precizat: „E opinia prim-ministrului. Eu pot să constat că în această întâlnire s-au abordat lucrurile instituționale pe care domnul președinte are dreptul să le cunoască, este corect să le cunoască pentru că și anumite decizii ale dânsului pot să fie influențate de informațiile pe care i le-am pus la dispoziție”.

Sunt subiecte ce țin de discuția tete-a-tete pe care am avut-o și pe care nu le pot împărtăși public, dar e dreptul domnului prim-ministru să evalueze în ce fel dorește dânsul. S-a suprapus această vizită peste această perioadă, dar ea nu trebuie interpretată într-o altă cheie, din punctul meu de vedere”, a adăugat Burduja. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite