Bugetari de lux. Lefurile şefilor ANRE continuă să crească odată cu criza energetică. Cine a luat peste 10.000 de euro lunar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dumitru Chiriţă, şeful ANRE FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Dumitru Chiriţă, şeful ANRE FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Salariile şefilor Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energie, deşi cu patru zerouri lunar, au mai crescut puţin şi în ultimul an fiscal, media lefei lunare a preşedintelui instituţiei fiind de 59.920 de lei. ANRE e instituţia care monitorizează aplicarea reglementărilor în piaţa energetică, termică şi a gazelor naturale.

Concret, Dumitru Chiriţă, şeful, a avut venituri aferente anului 2021 de 710.500 de lei, ceea ce înseamnă o medie de 59.920 de lei pe lună. Cu un an în urmă, fostul deputat PSD şi sindicalist a avut venituri de 707.000 de lei, adică o leafă lunară de 58.900 de lei. E vorba de banii luaţi în mână, nu înainte de plata taxelor. Practic, Dumitru Chiriţă a luat aproape de patru ori mai mult decât preşedintele Klaus Iohannis în fiecare lună. Mandatul lui Chiriţă la şefia ANRE va expira în luna octombrie.

În cazul vicepreşedintelui Nagy Bege Zoltan se poate observa mult mai bine creşterea veniturilor de la ANRE. Reprezentantul UDMR în instituţie a avut în ultimul fiscal venituri de 626.975 de lei, spre deosebire de 610.000 de lei, cât a avut în 2020. 52.200 de lei e media lunară a veniturilor. Şi reprezentantului UDMR îi expiră mandatul în acest an. Salariul celuilalt vicepreşedinte al ANRE, Mircea Man, este similar cu al lui Nagy Bege Zoltan, adică o leafă lunară de 52.200 de lei.

Cornelia Sulger, instalată în funcţie prin susţinerea PSD Olt, în 2017, a avut în 2021 venituri de 543.375 de lei, cu aproximativ 3.000 mai mult decât în 2020. Lui Sulger îi expiră mandatul în octombrie. Venituri similare (543.375 de lei) cu cele ale lui Sulger au avut şi Gabriel Gheorghe şi Valeriu Steriu, alţi membri ai Comitetului de Reglementare. În plus, Gabriel Gheorghe a mai primit 67.300 de lei de la Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Şi lui Gheorghe îi expiră mandatul în octombrie.

Venituri exorbitante şi la TRANSGAZ

Directorul TRANSGAZ SA, Ion Sterian, a avut venituri imense pentru nivelul de salarizare din România. Potrivit Raportului de remunerare pe 2021 al companiei, veniturile totale, în mână, în cazul lui Sterian, sunt de 1,64 milioane lei, adică peste 500.000 de euro. Practic, media lunară este de 137.000 de lei. Remuneraţia fixă a lui Sterian (cu tot cu deplasări în interes de muncă) a fost de 364.000 de lei, în timp ce remuneraţia variabilă, bazată pe atingerea criteriilor de performanţă, a fost de 1,28 de milioane de lei.

TRANSGAZ S.A. este operatorul tehnic al Sistemului Naţional de Transport (SNT) gaze naturale şi asigură îndeplinirea în condiţii de eficienţă, transparenţă, siguranţă, acces nediscriminatoriu şi competitivitate a strategiei naţionale privind transportul intern şi internaţional al gazelor naturale, dispecerizarea gazelor naturale, precum şi cercetarea şi proiectarea în domeniul specific activităţii sale.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite