Bucureştiul, marea mizǎ a alegerilor locale. Ce calcule și-au făcut partidele

0
Publicat:

Dacǎ pentru Primǎria Capitalei s-au conturat deja principalii candidați, pentru administrațiile de sectoare formațiunile din Opoziție încǎ mai cautǎ oamenii potriviți.

Coaliția și-a anunțat toți candidații FOTO Inquam Photos
Coaliția și-a anunțat toți candidații FOTO Inquam Photos

Coaliția PSD-PNL va avea candidați comuni la alegerile europarlamentare, dar şi la cele locale, în unele zone, printre care şi Capitala. Astfel, alegerea Alianței de la guvernare este managerul Spitalului Universitar, doctorul Cǎtǎlin Cîrstoiu. O mǎsurǎ similarǎ a fost luatǎ şi de o parte a Opoziției – Alianța Dreapta Unitǎ (USR, PMP, Forța Dreptei), care îl susține pe Nicuşor Dan. AUR l-a prezentat pe Mihai Enache drept candidat al formațiunii, însǎ nu este exclus ca acesta sǎ fie schimbat, fiind realizate sondaje şi pentru alte persoane publice, cum ar fi Cozmin Guşǎ.

Deşi nu este susținut de unul dintre marile partide, ci de PUSL, controlat de Dan Voiculescu, Cristian Popescu Piedone, actualul edil de la Sectorul 5, este unul dintre candidații cu cele mai mari şanse la Primăria Capitalei.

Care este situația la sectoare

La sectoarele 3, 4 și 6, PSD şi PNL au decis sǎ meargǎ pe mâna primarilor în funcție, aşa cǎ vor fi susținuți Robert Negoițǎ (PSD), Daniel Bǎluțǎ (PSD) şi Ciprian Ciucu (PNL).

Astfel, pentru Primăria de la Sectorul 1, candidatul propus este liberalul George Tuță, actual deputat și șef al filialei Sectorului 1, fost șef de cabinet al directorului SRI. Pentru Sectorul 2, este susținut social-democratul Rareș Hopincă, actual prefect al Capitalei, fost city manager la Sectorul 5, cu experiențǎ în privat în marketing şi comunicare.

În cazul Primăriei Sectorului 5, condusă acum de Piedone, PSD l-a propus pe consilierul general Adrian Vigheciu, care a ocupat diferite funcții la Primǎria Sectorului 6.

Candidații Opoziției

În cazul AUR, la sectoare a fost anunțat un singur candidat. Astfel, pentru primăria de la Sectorul 1 urmeazǎ să fie susținută Ramona Ioana Bruynseels, fostǎ candidatǎ la Preşedinția României din partea partidului PUSL. În paralel, formațiunea a lansat un apel public pentru cetățeni privind înscrierile în cursele electorale, reclamând în același timp numărul mare de semnături necesare pentru înscrierea candidaților.

Analiştii pun abordarea pe seama faptului cǎ în formațiunea condusǎ de Simion este degringoladǎ şi nu existǎ oameni pregǎtiți pentru alegerile locale.

„Vorbim de 41 de candidaţi viabili pentru consiliile judeţene, 3.180 de candidaţi pentru primari, 40.022 de consilieri locali şi 1.338 de consilieri judeţeni. AUR nu are aceşti candidaţi, este un partid lipsit de substanţă, adică un pseudo-partid. Singura localitate în care încearcă să facă un joc de intimidare este Bucureştiul”, susține rectorul SNSPA, Remus Pricopie.

Lupta internă din Alianța Dreapta Unită

USR, PMP şi Forța Dreptei ar urma sǎ meargǎ împreunǎ la primǎriile de sectoare, însǎ pânǎ în prezent au avansat nume doar în interiorul alianței, urmând sǎ meargǎ pe mâna celor care vor obține cele mai bune rezultate în sondajele interne.

Potrivit informațiilor „Adevǎrul“, USR ar urma sǎ îi susținǎ tot pe Clotilde Armand şi Radu Mihaiu la sectoarele 1 şi 2, aceştia având şanse mari sǎ rǎmânǎ candidații Alianței. Lucian Judele (Sectorul 3), Paul Ene (Sectorul 4), Alexandru Dimitriu (Sectorul 5) şi Mihaela Ștefan (Sectorul 6) sunt celelalte opțiuni ale partidului condus de Cǎtǎlin Drulǎ.

Forța Dreptei îi propune pe Horia Grigorescu (Sectorul 1), Oana Nicolescu (Sectorul 2), Cătălin Niţu (Sectorul 3), Ciprian Grigore Pericleanu (Sectorul 4), Bogdan Frâncu (Sectorul 5) şi Ionel Puşcaş (Sectorul 6). PMP nu a avansat public niciun nume pentru primǎriile de sectoare.

REPER, formațiunea fondatǎ de Ludovic Orban, îi susține în cursă pe Iulian Hatmanu (Sectorul 1), Andrei Golgoțiu (Sectorul 2), Ana Ciceală (Sectorul 3), Cătălin Teniță (Sectorul 4), Adrian Albu (Sectorul 5) şi Cristina Bordianu (Sectorul 6).

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite