Candidați comuni PSD-PNL la sectoarele 1, 2 și 5. Mihai Tudose, dechiderea de listă la europarlamentare SURSE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderii PSD și PNL au stabilit să meargă pe candidaturi comune pentru conducerea mai multor sectoare din București, potrivit unor surse politice, dar și în cazul primăriilor și șefiilor de Consilii Județene din alte orașe administrate acum de USR. Coaliția a decis ca primul nume de pe lista pentru europarlamentare să fie Mihai Tudose.  

FOTO Inquam Photos
FOTO Inquam Photos

Potrivit surselor „Adevărul”, liderii PNL și PSD au decis în ședința Coaliției de guvernare candidaturi comune în cazul mai multor primării și conduceri de Consilii Județene. Astfel, vor fi candidaturi comune la municipiile Brașov ( PNL) și Bacău (PSD), la Timiş, la Consiliul Județean urmând să fie un candidat PSD, iar la primărie PNL. Totodată, PNL și PSD analizează posibilitatea unor candidaturi comune la Satu Mare si Mureş, fără a fi o decizie luată până acum.

Pentru conducerea primăriei Brașov, George Scripcaru ar fi opțiunea propusă de PNL. Pentru Primăria Bacău, opțiunea PSD ar fi Valentin Ivancea, actual președinte al CJ Bacău. În cazul conducerii Consiliului Județean, pe masă ar fi, potrivit surselor citate, numele Cristinei Pravăț. 

Pentru conducerea Consiliului Județean Timiș se va merge pe opțiunea candidatului PSD, care este Alfred Simonis. Nicolae Ciucă a declarat, vineri, la Timișoara, că a stabilit ca Nicolae Robu să fie candidatul PNL la Primăria Timișoara încă de anul trecut.

Situația din Capitală

În Capitală, pentru conducerea Sectorului 1 va fi susținut de ambele partide candidatul PNL. Inițial PNL l-a propus pe George Tuță, fiind ulterior vehiculat numele lui Sebastian Burduja. 

În cazul sectoarelor 2 și 5 vor fi susținuți candidații PSD, pentru ambele fiind vehiculat numele lui Rareș Hopincă, actual prefect al Capitalei. Pentru primăria Sectorului 2 o altă variantă luată în calcul de PSD ar fi Dan Cristian Popescu, fost viceprimar. Social-democrații vor decide miercuri care sunt candidații cu care vor merge pe lista comună de la locale.

Tudose, cap de listă la europarlamentare

Potrivit surselor „Adevărul”, fostul premier Mihai Tudose ar urma să fie capul de listă pentru alegerile europarlamentare. 

Tudose este numele propus după retragerea Ramonei Chiriac, anunțată inițial în fruntea listei comune PSD-PNL pentru europarlamentare. 

Potrivit informațiilor „Adevărul”, Chiriac ar fi cerut să aibă susținere și pentru o funcție mai mare, de comisar european. Confruntați cu această solicitare, liderii PSD i-au transmis că nu se poate.

Mihai Tudose era inițial al doilea nume de pe listă. 

Candidaţii liberali de pe această listă sunt: Rareş Bogdan, Dan Motreanu, Adina Vălean, Daniel Buda, Siegfried Mureşan, Mircea Hava, Gheorghe Falcă, Virgil Popescu, Alexandru Muraru, Mara Mareş.

Lista aprobată de Consiliul Politic Naţional (CPN) al PSD îi are pe primele locuri pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite