Bode: Nu poţi lua măsuri precum cota progresivă peste noapte. Nici legislaţia nu permite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul liberal, ministrul Afacerilor Interne Lucian Bode, a subliniat că PNL susține predictibilitatea fiscală, nu „măsuri luate peste noapte, care să bulverseze mediul de afaceri românesc”, precum cota progresivă, punctând că nici legislația nu o permite.

FOTO Arhivă Adevărul
FOTO Arhivă Adevărul

„Se tot vorbeşte despre modificarea sistemului de impozitare. Vreau să fie foarte clar: PNL nu susţine măsuri luate peste noapte care să bulverseze mediul de afaceri românesc. PNL susţine predictibilitatea fiscală. Nu poţi să vii să iei o măsură de genul cotă progresivă peste noapte. De altfel, nici legislaţia nu ne permite”, a afirmat ministrul Lucian Bode, potrivit Agerpres. 

Totodată, liderul liberal a punctat că noul program al Guvernului după rocadă va fi construit pe bugetul aprobat deja pe anul 2023. „Nu este niciun dubiu că rocada se va întâmpla la timp şi viitorul prim-ministru va fi desemnat de către preşedintele României în urma consultărilor de la Cotroceni. Propunerea PSD este preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Nu este niciun dubiu că în acest an noi lucrăm într-o încorsetare bugetară dată de bugetul pe 2023 aprobat deja. Noi vom avea un nou program de guvernare, dar trebuie să ţinem cont de limitele aprobate deja în Guvern. Vom avea un nou program de guvernare, cum este firesc, dar bugetul României este acelaşi”, a mai precizat Lucian Bode, punctând că prioritatea PNL pentru anul 2024 va fi în continuare reprezentată de investiții. 

Anul trecut, șeful PSD, Marcel Ciolacu, a susținut în urma unei declarații a premierului Nicolae Ciucă, care a afirmat că PNL susţine în continuare cota unică și nu impozitarea progresivă, că „probabil premierul s-a referit la acest an”. 

Șeful social-democraților, care urmează să preia conducerea Guvernului a susținut de mai multe ori în spațiul public necesitatea renuhnțării loa cota unică. 

Ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, a afirmat, miercuri, că nu trebuie să ne ascundem de faptul că toate instituţiile financiare internaţionale recomandă României trecerea, într-o perioadă medie de timp, la impozitarea progresivă.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite