Băsescu: Stanciu îşi datorează mandatul la CCR lui Iohannis; i-a făcut servicii în privinţa incompatibilităţii şi a casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Livia Stanciu şi Klaus Iohannis FOTO presidency.ro
Livia Stanciu şi Klaus Iohannis FOTO presidency.ro

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, duminică seară, la RTV, că numirea Liviei Stanciu în funcţia de judecător al Curţii Constituţionale este o greşeală şi crede că aceasta a primit nominalizarea de la preşedintele Klaus Iohannis ca mulţumire pentru că ”l-a scos din belea de două ori”.

”Cred că este o greşeală numirea dânsei acolo (Livia Stanciu - n.r.). Eu ştiu despre această doamnă câteva lucruri care m-au impresionat neplăcut în al doilea mandat, este adevărat, după ce am plecat, când a început spectacolul cătuşelor. Dânsa a fost numită, în primul rând, pentru că i-a făcut două servicii majore lui Iohannis. Unu: nu l-a declarat incompatibil înainte de campania electorală sau chiar în timpul campaniei. Doi: prin influenţă, iacă un proces pierdut definitiv pentru o casă cu fals constat de judecători, este trimis la o curte de apel mai binevoitoare sau controlată. De ce s-a ales Curtea de Apel Argeş?”, a declarat, duminică seară, la RTV, fostul preşedinte Traian Băsescu.

Fostul şef al statului a ţinut să întărească ideea că preşedintele Klaus Iohannis i-a mulţumit Livei Stanciu pentru că ”l-a scos din belea”, numind-o preşedinte judecător CCR.

”Nu zic că au fost negocieri. Eu zic că e mulţumirea lui Iohannis că l-a scos din belea de două ori. O dată, putea să nu mai fie preşedinte dacă se judeca la timp solicitarea ANI”, crede Băsescu, referindu-se la dosarul de incompatibilitate al lui Iohannis de pe vremea când eram primar al Sibiului, amânat până după câştigarea mandatului de preşedinte al României.

Băsescu s-a referit şi la decizia ÎCCJ cu privire la casele lui Iohannis.

Întrebat dacă crede că preşedintele Klaus Iohannis a ”îi datorează mandatul” Liviei Stanciu, Băsescu a raspuns afirmativ.

”Eu zic ca da şi această chestiune care s-a întâmplat doar pentru două persoane – rejudecarea unei hotărâri definitive, în cazul Rarinca şi în cazul casei lui Iohannis. În mod cert e un semn de mulţumire pentru bunăvoinţă”, a precizat Băsescu.

Livia Stanciu devine judecător la Curtea Constituţională, la propunerea preşedintelui Klaus Iohannis, după două mandate de preşedinte al instanţei supreme. De numele ei se leagă condamnările la închisoare cu executare în cazul fostului premier Adrian Năstase, al omului de afaceri Gigi Becali, al fostului senator Cătălin Voicu, precum şi, mai recent, condamnarea cu suspendare a liderului PSD Liviu Dragnea.

Stanciu nu a dictat numai condamnări, în acelaşi dosar "Referendumul" fiind achitaţi 46 dintre cei 73 de inculpaţi trimişi în judecată.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite