Victor Ponta, către Ioana Petrescu, înainte de o întâlnire cu Băsescu: Fata mea, mergem la cel mai mare bandit din istoria României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Victor Ponta şi Ioana Petrescu în timpul unei întâniri cu fostul preşedinte Traian Băsescu, la 14 iulie 2014. FOTO Captură Youtube
Victor Ponta şi Ioana Petrescu în timpul unei întâniri cu fostul preşedinte Traian Băsescu, la 14 iulie 2014. FOTO Captură Youtube

Fostul premier Victor Ponta a vorbit pentru prima dată despre întâlnirea avută la Palatul Cotroceni cu fostul preşedinte, Traian Băsescu, la care a luat parte şi ministrul Finanţelor de atunci, Ioana Petrescu, în timpul acestei întâlniri fostul şef de stat întrebându-l pe liderul de la Palatul Victoria despre MTO, iar cel din urmă evitând răspunsul deoarece nu ştia despre ce este vorba.

„Mă enervasem pe Ioana Petrescu, eram super nervos. I-am spus înainte să mergem...I-am spus: Fata mea, mergem la cel mai mare bandit din istoria României. Orice îţi va spune, nu îi răspunzi că nu îţi vrea binele. Şi a început şmecherul de Băsescu şi a zis: Dumneavostră, cu studii la Harvard.Şi am zis: Clar, acum o face. Acum o face!“, a declarat Ponta într-un interviu pentru Antena 3.  

Fostul premier susţine că Ioana Petrescu nu a greşit cu nimic, dar s-a văzut lipsa sa de experienţă în ceea ce priveşte jocurile politice.

„Îi spusesem Ioanei, o fată foarte bună, foarte deşteaptă, dar nu era din Dâmboviţa de aici. Când a luat-o cu dvs, cu doamna ministru, cu Harvard, pac a păcălit-o şi a început să îi explice. Mi-am dat seama ce vrea omul să fac. O bat acum, ce să fac. Nu am băgat-o în şedinţă că a început să plângă şi mi-a părut rău. A fost victimă colaterală totală, dar ăsta e Băsescu. Îi ziceam, taci din gură, ce am vorbit noi pe drum? Ai grijă că ăsta e cel mai mare escroc pe care l-ai întâlnit vreodată. A păcălit-o", a mai spus Ponta. 

Consultările dintre preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta pe tema legii privind reducerea CAS, s-au încheiat rapid, la iulie 2014,, la Palatul Cotroceni, după doar jumătate de oră de discuţii, premierul Victor Ponta declarând că „nu s-a stabilit nimic” şi că şeful statului a vorbit pe un ton „bădărănesc” cu ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu. Ca urmare a afirmaţiilor premierului, Traian Băsescu a decis publicarea înregistrării de la discuţia luni (14 iulie) cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, la Palatul Cotroceni. Premierul Ponta a afirmat, după difuzarea de către Preşedinţie a înregistării discuţiei de luni de la Cotroceni, că nu este normal ca decizia prezentării publice a unor astfel de convorbiri să fie lăsată la latitudinea toanelor unei persoane şi că e nevoie de un protocol clar stabilit în acest sens.

În aceste discuţii s-a putut observa că Ponta nu a ştiut în acele momente ce înseamnă MTO şi ce implică acesta MTO (Medium Term Objective – Obiectivul bugetar pe termen mediu, în limba română) reprezintă efortul bugetar realizat de fiecare stat membru pentru a avea o marjă de siguranţă că nu va depăşi limita de deficit de 3%. Acest obiectiv este prevăzut în Tratatul de aderare la Uniunea Europeană şi asigură, pe termen lung, stabilitatea finanţelor publice. MTO este actualizat o dată la trei ani sau mai des dacă un stat membru a suferit o reform structurală de impact.  

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite