Livia Stanciu, numită judecător al Curţii Constituţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Livia Stanciu. FOTO Arhivă Adevărul
Livia Stanciu. FOTO Arhivă Adevărul

Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), Livia Stanciu, a fost numită în funcţia de judecător la Curtea Constituţională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 13 iulie, decretul în acest sens fiind semnat de preşedintele Klaus Iohannis.

Livia Stanciu este cel de-al treilea judecător pentru Curtea Constituţională validat în ultimele zile după Attila Varga (UDMR) şi Marius Enache (fost membru în FSN, ApR, PC şi UNPR).

Mandatele a trei judecători ai Curţii Constituţionale expiră în luna iulie: Augustin Zegrean, propus de Preşedinţie, şi Tudorel Toader şi Valentin Zoltan Puskas, propuşi de cele două Camere ale Parlamentului. Astfel, Stanciu, varga şi Enache îi vor înlocui pe Zegrean, Toader şi Puskas. 

Plenul Camerei Deputaţilor l-a validat, miercuri, pe Attila Varga (UDMR) pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională din partea acestui for, cu 254 voturi ”pentru” şi trei voturi „împotrivă“.De asemenea, independentul Enache a fost validat marţi de către Senat. Cel de-al treilea judecător care va întregi componenţa CCR e Livia Stanciu. 

Livia Stanciu este preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie din anul 2010. Aceasta şi ceilalţi doi judecători validaţi zilele trecute îşi vor începe mandatele din 13 iulie. 

În prezent, CCR are şi un preşedinte interimar în persoana judecătorului Valer Dorneanu, cel care i-a luat poziţia lui Augustin Zegrean. 

Citeşte şi: 

PSD trimite la CCR un traseist cu trecut FSN-ist

Cu sprijinul PSD-UNPR-ALDE, plenul Senatului l-a votat, marţi, pe deputatul Marian Enache în funcţia de judecător al CCR. În cariera sa politică, Marian Enache a trecut prin prin patru partide politice, a fost unul dintre consilierii lui Ion Iliescu şi diplomat în Republica Moldova.

Plenul Camerei Deputaţilor l-a validat pe Attila Varga (UDMR) pentru un mandat de judecător la CCR

Plenul Camerei Deputaţilor l-a validat, miercuri, pe Attila Varga (UDMR) pentru un mandat de judecător la Curtea Constituţională din partea acestui for, cu 254 voturi ”pentru” şi trei voturi ”împotrivă”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite