Băsescu, despre revizuirea Constituţiei: Puteau s-o facă şi băieţii din Piaţa Chibrit care fac trafic cu etnobotanice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Presidency.ro
Preşedintele Traian Băsescu FOTO Presidency.ro

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, luni, că proiectul de modificare a Legii fundamentale, în privinţa căruia Curtea Constituţională s-a pronunţat ieri, a fost elaborat într-un mod lipsit de profesionalism.

„La fel de bine puteau să le scrie şi nişte băieţi care stau în Piaţa Chibrit şi fac trafic de etnobotanice“, a declarat preşedintele Traian Băsescu, la postul B1 TV.

De asemenea, el a precizat că, deşi Curtea a identificat 26 de articole care încalcă limitele revizuirii Constituţiei, neregulile sunt mai numeroase.

„Care e capcana? Nu sunt 26, sunt 85 de recomandări făcute de Curte prin vot majoritar sau unanim. Să ne înţelegem, 26 sunt articolele care încalcă limitele revizuirii, dar ei au 85 de articole care trebuie modificate. Au produs la modificare 128, din care 85 trebuie refăcute. E lipsă de profesionalism“,  a mai spus Băsescu.

În opinia sa, încercarea de modificare a Legii fundamentale se va solda cu un eşec, cu atât mai mult cu cât decizia CCR este obligatorie.

„Cred că putem scrie încă de pe acum pe această tentativă de revizuire: eşec. Ei se vor mai agita, dar nu vor putea să-şi atingă obiectivele. Unul din obiective era legat de desemnarea premierului prin automatism, ceea ce nu e posibil într-o democraţie.(...) Dacă ar intra proiectul în referendum fără avizul final al CCR, degeaba se face referendum.  Nu va fi validat şi dacă face 55%. Este eşecul USL, Crin Antonescu nu are pregătirea necesară“, a conchis preşedintele.

Citeşte şi:

CCR a decis: 26 de articole cu probleme în Constituţia lui Crin

Printre articolele care ridică probleme de constituţionalitate se numără prevederea privind desemnarea premierului de către preşedinte şi cea privind traseismul politic

Preşedintele CCR: Zece articole din proiectul de revizuire a Constituţiei încalcă Legea fundamentală

Preşedintele Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, a declarat sâmbătă că judecătorii au analizat 102 articole din proiectul de revizuire a Legii fundamentale, iar aproximativ zece dintre acestea sunt neconstituţionale.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite