Aurescu: România a demonstrat că poate gestiona o situaţie de criză respectând standardele Schengen

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO EPA-EFE
FOTO EPA-EFE

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a precizat că modul în care ţara noastră a gestionat frontiera externă a UE, respectând standardele Schengen, a arătat că putem gestiona o situaţie de criză, prin urmare, cu atât mai mult putem să gestionăm o frontieră Schengen.

În timpul unui interviu acordat pentru Digi24, Ministrul român de Externe a fost întrebat dacă în timpul discuţiilor purtate zilele trecute cu omologul său francez , Catherine Colonna, a abordat şi subiectul aderării României la Spaţiul Schengen. 

Bogdan Aurescu a afirmat că a avut discuţii şi pe tema aderării României la Spaţiul Schengen. Ministrul român de Externe a punctat faptul că România a gestionat foarte bine această situaţie de criză care are loc la frontiera externă a Uniunii Europene. 

"Am discutat, evident, şi despre Spaţiul Schengen, arătând ce a făcut România în toată această perioadă, modul în care a gestionat frontiera externă a Uniunii Europene, chiar dacă nu suntem stat Schengen, şi care a arătat că putem gestiona în mod adecvat o situaţie de criză cu peste 1,22 milioane de refugiaţi care au intrat deja în România, respectând, în acelaşi timp, normele Schengen în vigoare, ceea ce arată că putem să gestionăm o situaţie de criză, prin urmare cu atât mai mult putem să gestionăm o frontieră Schengen. Discuţiile vor continua, vom continua demersurile noastre în acest sens”, a declarat Bogdan Aurescu. 

Aurescu a spus că unul din obiectivele ţării noastre la următorul summit de la Madrid este acela de a reconfirma importanţa strategică a Mării Negre pentru NATO. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite