Aurescu, discuție cu omologul din Germania despre aderarea la Schengen

0
Publicat:

Ministrul Afacerilor Externe a avut vineri o întrevedere cu omologul său din Germania, în marja reuniunii Gymnich de la Stockholm. Cei doi oficiali au discutat, printre altele, și despre subiectul aderării României la spațiul Schengen.

Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe FOTO: Mediafax
Bogdan Aurescu, ministrul Afacerilor Externe FOTO: Mediafax

„Ministrul german de externe a reconfirmat, în mod ferm, sprijinul puternic al Germaniei pentru aderarea României cât mai curând, precizând, printre altele, că discuţiile interne din ţara sa privind gestionarea frontierelor interne Schengen cu alte state membre nu afectează în niciun fel poziţia menţionată a Berlinului", se arată într-un comunicat al MAE, potrivit Agerpres.

Totodată, discuțiile dintre Bogdan Aurescu și omologul german au vizat și oportunitățile de consolidare a relațiilor bilaterale cu caracter strategic și subiectele de actualitate de pe agenda europeană, inclusiv războiul de agresiune din Ucraina.

Un alt subiect abordat de cei doi oficiali este referitor la situația coridoarelor de solidaritate ale UE, respectiv a negocierilor privind prelungirea Black Sea Grain Initiative, ambii miniştri exprimând speranţa că aceasta din urmă va fi realizată.

În egală măsură, în contextul recentei stabiliri - în urma acordului politic obţinut la CAE din 24 aprilie - a regimului de sancţiuni UE pentru contracararea acţiunilor de destabilizare la adresa Republicii Moldova şi a ordinii sale constituţionale, iniţiativă lansată de ministrul Bogdan Aurescu la CAE din 20 februarie, şeful diplomaţiei române a solicitat sprijinul Germaniei pentru implementarea rapidă a măsurilor privind listarea primului lot de persoane sub acest regim. Ministrul german de externe a confirmat sprijinul deplin al ţării sale pentru acest demers, menţionează MAE, potrivit sursei citate.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite