AUR susține ca nu are legătură cu protestatarii trimiși de Șor la București

0
Publicat:

Senatorul AUR Claudiu Tîrziu, președintele Consiliului Național de Conducere al AUR, a negat existența vreunei legături cu formațiunea politică condusă a lui Ilan Șor, după ce șeful IGP Moldova afirmase că 200 de persoane ar fi fost plătite să meargă în România pentru a sprijini protestul AUR în contextul organizării Congresului PPE la București. 

Formațiunea condusă de Simion a protestat față de organizarea Congresului PPE FOTO Inquam
Formațiunea condusă de Simion a protestat față de organizarea Congresului PPE FOTO Inquam

„Președintele Consiliului Naţional de Conducere al Alianței pentru Unirea Românilor, senatorul Claudiu Târziu, dezminte ferm existența vreunei legături dintre AUR și formațiunea politică a lui Ilan Șor și califică drept extrem de periculoase intoxicările puse în circulație de chestorul Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției de la Chișinău, preluate fără discernământ și resposabilitate jurnalistică de o parte a presei românești”, a transmis AUR într-un comunicat de presă.

Senatorul a susținut că „devine tot mai evident că AUR provoacă frisoane regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis” și „un întreg aparat de propagandă ticăloasă face eforturi tot mai disperate să compromită imaginea și să diminueze încrederea românilor în partidului nostru pe măsură ce se apropie alegerile, care vor fi un duș foarte rece pentru puterea din România de azi”.

„Astfel se explică intensitatea și sârguința tuturor comunicatorilor noului partid unic PSD-PNL de a repeta ca niște moriști defecte acuzele despre pretinsul putinism al AUR. Niște aberații care nu se bazează pe abslout nici o dovadă, ci numai pe halucinațiile unor scenariști minicinoși care bîntuie contra cost prin cotloanele întunecate ale unui stat polițienesc ce seamănă tot mai mult cu Rusia lui Putin”, a mai afirmat senatorul Târziu.

Potrivit senatorului, „cel mai recent episod din acest scenariu de film foarte prost a <<beneficiat>> de sprijinul chestorului Viorel Cernăuțeanu, șeful Inspectoratului General al Poliției din Republica Moldova, care a susținut într-o conferință de presă la Chișinău că banditul prorus Ilan Șor ar fi încercat să trimită la un protest al AUR de la București, contra unor sume de bani, 200 de agitatori, iar acțiunea ar fi fost dejucată, în parte, de poliția moldoveană în colaborare cu cea română”.

„Dezmint categoric orice legătură dintre AUR și formațiunea politică a lui Ilan Șor, a cărei activitate este, de altfel, interzisă în Republica Moldova. Însă mă întreb dacă, prin această intoxicare foarte periculoasă, nu cumva scenariștii mincinoși care lucrează pentru adversarii noștri politici au misiunea să construiască o narațiune care să ducă la scoaterea AUR în afara legii după <<modelul Șor>>. Tendințele tot mai autoritariste și acțiunile antidemocratice din ultima vreme ale regimului Ciucă-Ciolacu-Iohannis îmi îndreptățesc această întrebare”, a subliniat Claudiu Târziu. 

Liderul AUR George Simion, împreună cu mai mulți simpatizanți și membri ai partidului au protestat, miercuri, în Capitală, în contextul Congresului Partidului Popularilor Europeni (PPE).

Manifestanții au mers la Romexpo, unde au încercat să forțeze intrarea în clădire, dar au fost opriți de jandarmi, apoi s-au deplasat și spre un hotel unde se află oficiialii europeni, mânați și de europarlamentarul Cristian Terheș.

Poliția din Republica Moldova a anunțat ulterior că oligarhul moldovean Ilan Șor ar fi intenționat să trimită 200 de oameni la protestul AUR. Cei mai mulți dintre aceștia nu au ajuns în România, au susținut autoritățile.

Potrivit Pro TV Chișinău, șeful IGP Moldova a afirmat că Ilan Șor se află din nou în Federația Rusă. 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite