Andronache: Procedura comasării alegerilor e cât se poate de democratică. Dovada: e expusă și pe pagina Parlamentului European

0
Publicat:

Liderul deputaților PNL, Gabriel Andronache, a declarat, marți, că procedura comasării alegerilor este democratică și este practicată „extins” chiar și la la nivelul Uniunii Europene, fiind folosită atât în 2019, iar în 2024 alte state vor apela la acest demers.

Andronache: O țară din UE aretrecută în Constituţia ţării procedura alegerilor comasate Foto: Arhivă
Andronache: O țară din UE aretrecută în Constituţia ţării procedura alegerilor comasate Foto: Arhivă

Procedura comasării alegerilor este cât se poate de democratică deoarece a fost şi este practicată cu caracter extins la nivelul Uniunii Europene, în ţări cu democraţie consolidată. Dovada: comasarea este expusă pe pagina electronică oficială a Parlamentului European care prezintă in extenso această procedură”, a scris Andronache, pe pagina sa de Facebook.

Deputatul PNL a precizat totodată că la alegerile europarlamentare din anul 2019 zece state UE au avut comasate alegerile europarlamentare cu locale/regionale/prezidenţiale sau referendum.

Andronache a menționat de asemenea că în acest an cel puţin cinci state din UE vor avea alegeri comasate.

„În 2024, cel puţin 5 ţări UE vor avea alegeri comasate, ţări care au stabilit deja acest mod de desfăşurare a alegerilor (Belgia, Spania, Malta, Ungaria, Italia), una dintre acestea având trecută în Constituţia ţării procedura alegerilor comasate”, a adăugat liderul deputaților PNL.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite