Ambasadoarea SUA, avertisment privind alegerile din 2024: Orice tip de extremism nu își are locul într-o democrație

0
0
Publicat:

Kathleen Kavalec, ambasadoarea României în Statele Unite, avertizează asupra pericolului curentelor extremiste în contextul anului electoral 2024, fără a nominaliza vreun partid, fiind întrebată de modul cum vede ascensiunea AUR.

Kathleen Kavalec, ambasadoarea României la SUA FOTO Inquam Photos
Kathleen Kavalec, ambasadoarea României la SUA FOTO Inquam Photos

Chestionată pe tema faptului că AUR, un partid suveranist, catalogat uneori ca fiind extremist, apare des ca al doilea în preferințele electoratului, reprezentanta SUA a precizat:

Fără a nominaliza un partid anume, aș spune că noi credem că orice tip de extremism, de discurs al urii, orice tip de politică de dezbinare nu își are locul într-o democrație. Mai mult, apelurile la extinderea teritoriului sau la preluarea unor părți din alte țări sunt absolut inacceptabile”, a subliniat Kathleen Kavalec, într-un interviu pentru HotNews.ro. De altfel, retorica revizionistă a fost îmbrățișată de senatoarea Diana Șoșoacă (Partidul S.O.S.), dar și de unii reprezentanți ai AUR.

Putem vedea cu toții ce s-a întâmplat alături, în Ucraina, când Rusia a invadat o altă țară suverană, i-a încălcat integritatea teritorială. Deci oricare dintre aceste tipuri de apeluri în contextul acestui război sunt absolut inacceptabile și nu își au locul în nicio democrație”, a completat ambasadoarea SUA la București.

Așadar, sper, din nou, revenind la modul în care se desfășoară alegerile și la care alegătorii să fie educați și să aibă la dispoziție toate informațiile, să fie dezvăluite dezinformările, să se condamne extremismul, să se împotrivească acestui tip de discurs, pentru că nu face decât să servească intereselor unor țări precum Rusia să creeze acest tip de divizare și conflict în cadrul unei societăți. Așadar cred că toți ar trebui să luptăm împotriva acestui tip de politică”, a conchis Kathleen Kavalec, pe tema alegerilor din România în anul electoral 2024.

AUR și suveranismul revizionist

  „Astăzi istoria ne pune iar într-un context, în care marile imperii se luptă între ele. Noi suntem la răscruce de vânturi ca de obicei și trebuie să ne descurcăm cu aceste mari imperii, pentru a ne obține suveranitatea sau pentru a ne păstra și a o întregi. Nu vom fi suverani cu adevărat decât după ce vom reîntregi statul român în granițele lui firești. Basarabia nu poate fi uitată. Ea trebuie să vină acasă. Bucovina de Nord nu poate fi uitată, sudul Basarabiei nu poate fi uitat, ținutul Herța, Transcarpatia, tot ce a fost și este al națiunii române trebuie să se întoarcă în granițele aceluiași în stat. Acesta e idealul pe care nu avem voie să îl uităm, să-l igonărm sau asupra căruia să tăcem”, a afirmat Claudiu Târziu, important lider al AUR, de Ziua Principatelor Unite. 

De asemenea, senatul a respins, în calitate de for decizional,  la jumătatea lunii noiembrie. un proiect pentru anexarea unor teritorii ale Ucrainei, dar și unul privind unirea cu Republica Moldova, ambele fiind inițiate de senatoarea Diana Șoșoacă.

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite