Diana Șoșoacă, proiect de lege pentru reîntregirea României mari: cere unirea cu Moldova și teritorii din Ucraina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Senatoarea Diana Șoșoacă stârnește din nou controverse după ce a inițiat un proiect de lege pentru unirea Republicii Moldova cu România. Senatoarea susține că România ar trebui să negocieze acest lucru la pachet cu anexarea teritoriilor din Ucraina, care au aparținut României.

Senatoarea Diana Șoșoacă FOTO Inquam / George Călin
Senatoarea Diana Șoșoacă FOTO Inquam / George Călin

Ucraina a anunțat deja că va impune sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, fiind considerată „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Pentru proiectul de lege inițiat de Șoșoacă intitulat„ "Lege privind unirea României cu Republica Moldova" a cerut să fie adoptat în procedură de urgență.

Potrivit proiectului de lege, la art. 2, „Parlamentul României decide unirea României cu Republica Moldova”.

Niciodată nu am fost la masa tratativelor, ci mereu am suportat deciziile altora. În contextul actual, când deja se preconizează negocieri pentru refacerea unor mari teritorii din interese economice și politice, România trebuie să își joace cartea inteligent, cu mult curaj și aplomb, alături de marile puteri. Demersul subsemnatei deschide negocierile la masa mai marilor lumii, pentru reîntregirea României mari, prin unirea cu Republica Moldova și a teritoriilor deținute ilegal de Ucraina, mai ales în virtutea Rezoluției Congresului American 148 din 28 iunie 1991 care menționa sprijinul pentru recuperarea Bucovinei de Nord”, a scris Diana Șoșoacă în expunerea de motive.

Mizează pe susținerea Statelor Unite

De asemenea, ea mai face referire la faptul că „SUA dă undă verde pentru unirea României cu Republica Moldova”, referindu-se la faptul că inițiativa ei s-ar bucura de susținera Statelor Unite ale Americii.

Iată ce mai conține proiectul de lege ințiat de senatoare:

 „Art. 1: Parlamentul României reiterează atașamentul faţă de prevederile Actului final al Conferinței C.S.C.E. de la Helsinki, care admite posibilitatea modificării frontierelor pe căi paşnice, diplomatice.

Art. 2: Parlamentul României decide unirea României cu Republica Moldova.

Art. 3: Parlamentul României abilitează guvernul țării sa înceapă de urgență, imediat, negocieri cu autorităţile de la Chișinău pentru definitivarea unirii cu Republica Moldova.

Art 4: După adoptarea prezentei legi și publicarea în Monitorul Oficial vor fi notificate autoritățile internaționale competente, Guvernul Republicii Moldova, U.S.A., N.A.T.O., O.N.U, U.E., pentru aducerea la îndeplinire a dispozițiilor legii”.

Senatoarea a mai cerut, recent, anexarea teritoriilor care au aparținut în vechiul regat al României și care acum se află pe teritoriul Ucrianei. De asemenea, proiectul de lege prevedea „denunțarea de către țara noastră a Tratatului cu privire la relațiile de bună vecinătate și cooperare dintre România și Ucraina”.

Urmare a acestei inițiative, Ucraina a anjnțat că inițiază impunerea de sancțiuni împotriva senatoarei Diana Şoşoacă, ca „persoană care reprezintă o amenințare la adresa securității naționale”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite