Alina Gorghiu: Nu exclud un congres PNL după alegerile locale. Ultimele zece filiale îşi vor pierde conducerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea
Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu. FOTO Eduard Enea

Copreşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat, în cadrul unui interviu acordat pentru agenţia News.ro că nu exclude ca în urma alegerilor locale din iunie să aibă loc un congres al liberalilor, punctând, în acelaşi timp, că în ultimele zece filiale din ţară va fi schimbată conducerea.

Întrebată despre posibilitatea convocării unui congres la scurt timp după alegerile locale, Alina Gorghiu nu a infirmat acest demers. „Nu este exclus. Aş vrea să cred. Ştiţi, până acum, şi ar putea să se supere cei care au fost înaintea mea la conducerea partidului. În general la PNL, la alegeri, deşi se promitea înainte de alegeri că se va face o evaluare foarte clară şi cei care au obţinut rezultate sub cele pe care le-au apreciat ei înşişi, sub aşteptările partidului, vor fi schimbaţi, primenirea nu s-a făcut niciodată. Motiv pentru care sunt foarte hotărâtă ca, după aceste alegeri locale, să ne ţinem de cuvânt. Am stabilit foarte clar că ultimele zece filiale vor suporta modificări în componenţa conducerii, în condiţiile în care nu îşi vor atinge obiectivul pe care şi l-au propus. Dar nu pe latura asta, punitivă, vom insista, şi cred că într-un partid, dacă vrei performanţă, e bine să îţi stipendiezi, să îţi premiezi oamenii valoroşi, care într-adevăr aduc rezultate, şi e bine să schimbi acolo unde nu merge“, a spus liderul liberal. 

Aceasta a precizat că, oricum, PNL-ul are programat pentru anul 2017 un congres, până la acesta urmând ca toate organizaţiile judeţene să aibă un preşedinte unic. Gorghiu a vorbit şi despre procesul de fuziune care, uneori, a întâmpinat dificultăţi. 

„Multe răni şi cicatrici“

„Fuziunea nu a fost un proces simplu, a fost cel mai complex proces de coagulare a dreptei, de la Revoluţie încoace, şi cred că această formulă, de echilibru, de bicefalitate la nivel naţional a fost o soluţie corect gândită. Până asezonezi, până reuşeşti şi să netezeşti toate asperităţile de la nivelul partidului. Au fost multe răni, multe cicatrici care au trebuit să fie acoperite, multe orgolii depăşite. De aceea, cred că, aşa cum s-a dovedit de succes preşedinţia unică la nivelul judeţelor, cred că în viitorul apropiat va trebui să ne gândim la o formulă care să fie generată de un Congres, astfel încât să existe un singur partid, o singură conducere unică, la nivel naţional, cu o formulă de Birou Politic care să nu mai ţină cont de unde a venit membrul în conducerea partidului, fostul PDL, fostul PNL“, a adăugat copreşedintele PNL.  

Alina Gorghiu s-a declarat optimistă şi în ceea ce priveşte revenirea la alegerea primarilor în două tururi de scrutin. „Sigur că sunt, aştept data de 4 mai cu maxim interes şi mă bucur că există o sesizare a unui jurnalist din România, care a fost admisă să fie trimisă către Curtea Constituţională. Eu cred că toţi trebuie să privim cu interes soluţia, şi o repet, mi-aş dori să cred că presiunile pe Curtea Constituţională nu vor exista. Deşi sunt convinsă că sunt foarte mari, le cer judecătorilor de la Curtea Constituţională să dea o soluţie care să nu fie influenţată de niciun fel de presiune“, a spus Gorghiu în interviul acordat News.ro. 

Citeşte şi: 

Ponta: În PNL sunt mai mulţi informatori decât ofiţeri acoperiţi. De exemplu, Cezar Preda. Stătea lângă Udrea şi informa, acum stă lângă Gorghiu şi informează

În replică la invitaţiile lansate de Comisiile de control ale serviciilor secrete de a lămuri la cine se referă când vorbeşte despre ofiţeri acoperiţi, fostul premier Victor Ponta spune că, în PNL, sunt mai mulţi informatori şi mai puţini ofiţeri sub acoperire, doi dintre aceştia fiind Cezar Preda, membru în Comisia SRI, şi Mihăiţă Calimente, preşedintele Comisiei SIE.

Alina Gorghiu, după ce Ponta a anunţat că în PSD există ofiţeri acoperiţi: Ne-am obişnuit cu minciunile fostului premier

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu crede că Victor Ponta minte atunci când vorbeşte despre existenţa unui ofiţer acoperit în conducerea PSD. Alina Gorghiu a cerut comisiilor parlamentare de control al SRI şi SIE să facă puţină lumină printre acoperiţii PSD, inclusiv prin audierea fostului prim-ministru.

Politică



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite