Aberaţie: sticla cu apă, interzisă în sălile de sport, în numele luptei cu COVID-19

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deshidratarea pune în pericol sănătatea, mai ales în timpul efortului fizic
Deshidratarea pune în pericol sănătatea, mai ales în timpul efortului fizic

România a redeschis, astăzi, sălile de fitness, după 90 de zile în care activitatea lor a fost oprită. Doar că cei care le-au vizitat deja au avut un şoc: le-au fost luate sticlele de apă la intrare!

România continuă să şocheze cu măsurile absurde pe care le inventează, unice în lume! Situaţia redeschiderii sălilor de sport e doar o dovadă în acest sens.

Iniţial, cei de la Ministerul Sănătăţii au luat în calcul repornirea activităţii în acest domeniu, fără aparate de aer condiţionat şi fără posibilitatea ca oamenii să facă duş, după efort. După ce ideea opririi sistemului de climatizare a fost desfiinţată de mai toţi specialiştii, în frunte cu profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii, s-a permis, totuşi, folosirea aerului condiţionat, în cadrul cluburilor de fitness.

În schimb, a rămas în vigoare interzicerea folosirii duşurilor, măsură atacată vehement inclusiv de fostul premier, senatorul Călin Popescu Tăriceanu.

Doar că, din păcate, surprizele neplăcute nu s-au oprit aici pentru abonaţii sălilor de fitness. Cei care au vizitat deja, astăzi, cluburile, au avut un şoc: li s-au oprit sticlele de apă, la intrarea în sală! Motivul? În normele publicate în Monitorul Oficial, scrie că hidratarea în timpul efortului se poate face doar în aer liber! Iată textul din Monitorul Oficial:

Imagine indisponibilă

Un om a leşinat deja într-un club din Bucureşti

Interzicerea hidratării în timpul efortului nu numai că nu poate avea nicio explicaţie ştiinţifică, în numele luptei cu coronavirus, dar, de fapt, e o măsură halucinantă, care pune în pericol sănătatea oamenilor!

De altfel, astăzi, în cele câteva ore care au trecut deja de la redeschiderea sălilor, a existat un caz, în care o femeie a leşinat, în timpul clasei de aerobic, din cauza deshidratării.

Contactaţi de „Adevărul“, oamenii din domeniul fitness s-au arătat şi ei surprinşi de textul publicat în Monitorul Oficial. „Încercăm să aflăm cine s-a putut gândi la o asemenea măsură. Vrem să lămurim situaţia, fiindcă în joc e sănătatea oamenilor. În acest moment, dacă vii la sală, ca să bei apă în timpul antrenamentului, trebuie să mergi în toaletă şi să bei apă acolo, pe ascuns. Sau trebuie să ieşi din club, să bei apă şi să reintri. E noaptea minţii!“, ne-a povestit un manager de la un club de fitness.

La fel de şocaţi sunt şi instructorii, care au fost obligaţi să-şi ţină clasele, fără să aibă posibilitatea de a se hidrata în timpul efortului.

„Adevărul“ a încercat să ia legătura cu oameni din cadrul Ministerelor Sănătăţii şi Sporturilor pentru a afla logica din spatele interzicerii hidratării în timpul efortului, însă, deocamdată, apelurile către aceştia au rămas nepreluate.

CITEŞTE ŞI:

Ministrul Sporturilor lămureşte problema hidratării în sălile de fitness: „Nimeni nu poate face aşa ceva!“

Medicii, şocaţi de interzicerea hidrătării ca măsură anti-COVID: „Vom crea probleme grave“

România validează de azi nespălarea! Tăriceanu: „Coronavirusul stă după gelul de duş?!“

Alexandru Rafila, despre subiectul coronavirus în România: „Văd nişte exagerări, care apar doar la noi!“

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite