Se redeschid sălile de fitness: World Class le oferă membrilor intrări gratuite! Cât ai voie să stai în club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza restricţiilor prevăzute de autorităţi, care au şi fost anunţate pe ultima sută de metri, cu doar câteva zile înaintea datei de 15 mai, managerii din domeniul fitness au avut un sfârşit infernal de săptămână, pregătindu-şi cluburile.

World Class, cel mai mare lanţ de săli de fitness din România, va deschide, începând de astăzi, doar 28 din cele 40 de cluburi pe care le are la noi. Vorbim despre acele cluburi în care normele sanitare au fost aplicate deja. Mai multe detalii ne-a oferit suedezul Kent Orrgren (foto), CEO-ul companiei în România.

Imagine indisponibilă

„Adevărul“: De ce doar o redeschidere parţială a cluburilor? 

Kent Orrgren: Chiar dacă măsurile anunţate de Guvern ne-ar fi permis să deschidem toate cluburile, am hotărât să luăm nişte măsuri suplimentare de precauţie, pentru a ne asigura că mediul nostru de antrenament e unul sigur pentru membrii noştri, dar şi pentru cei care fac parte din stafful nostru. De acum, ne vom concentra pe aceste măsuri de siguranţă şi, mai precis, pe măsurile sanitare pe care le vom aplica în fiecare club pe care vrem să-l redeschidem. Vrem ca membrii noştri să se simtă în siguranţă, atunci când se antrenează. De aceea, ne vom redeschide cluburile, treptat, în concordanţă cu normele impuse de Guvern.

Din ce am văzut, aţi redus programul de lucru pentru diferite cluburi. E o schimbare temporară sau una definitivă?

Noile măsuri de siguranţă pe care le-am conceput implică mai multe ore pentru operaţiunile de curăţenie şi pentru dezinfectarea echipamentelor. Curăţenia se va face, în diferite intervale orare, atât în timpul zilei, cât şi după terminarea programului de lucru, astfel încât cluburile să fie pregătite pentru a doua zi. De aceea, am scurtat programul de funcţionare în anumite cluburi. Când restricţiile se vor ridica, în totalitate, şi pandemia va fi ţinută sub control, vom reveni la programul normal, pe care l-am avut, înainte de pandemie.

În aceste vremuri, rolul antrenamentului e mai important ca oricând! Mişcarea e cel mai bun medicament, întăreşte sistemul imunitar şi poate reduce riscul îmbolnăvirii cu diverse probleme medicale.   Între 15 şi 30 iunie, toţi membrii World Class vor avea  abonamentele îngheţate şi vor beneficia de intrare liberă în cluburile noastre. Iar cei cărora abonamentele le-au expirat, vor benefica de oferte promoţionale. Kent Orrgren CEO World Class România  

Va fi nevoie de rezervare on-line pentru folosirea echipamentelor din zona gym? Dacă da, cu cât timp înainte?

Având în vedere că sunt nişte restricţii clare, cum ar fi alocarea unui spaţiu de 7 metri pătraţi pentru fiecare membru care lucrează cu aparate, trebuie să monitorizăm numărul de oameni care se află în sală, în fiecare moment. În funcţie de mărimea sălii, vom avea un număr limitat de locuri în zona de gym, astfel încât să fie respectate normele de distanţare fizică. Aşadar, va fi nevoie de rezervare online. Ea poate fi făcută, fie cu o zi înainte, fie cu 2 minute înainte de a intra în sală, în funcţie de locurile disponibile. De asemenea, fiecare membru care accesează zona de aparate va avea 120 de minute la dispoziţie pentru a-şi face antrenamentul. E o măsură gândită, astfel încât să le dăm cât mai multor oameni posibilitatea de a se antrena în cluburile noastre. Folosind sistemul de rezervare online, cu aplicaţia World Class, puteţi vedea ce cluburi au locuri disponibile în fiecare moment.

În ceea ce priveşte clasele de group-training, care va fi capacitatea lor după reducerea numărului de participanţi?

Numărul de locuri diferă de la un club la altul, în funcţie de mărimea spaţiului în care se ţin clasele. Ele se vor organiza după regula alocării unei suprafeţe de 10 metri pătraţi fiecărui participant. Ca să compensăm limitarea locurilor disponibile, organizăm deja clase video online, unele susţinute live, de instructorii noştri.

Ce se întâmplă cu cluburile care au bazin, dar şi cu zona de spa?

Bazinul indoor rămâne, deocamdată, închis. Nu vor funcţiona nici jacuzzi, nici sauna.

Am văzut că în regulamentul publicat pe site scrie că purtarea măştilor în interiorul cluburilor e o măsură obligatorie. Unde mai precis?

În momentul intrării în recepţie şi în zona vestiarului. Nu există obligaţia folosirii măştilor în timpul antrenamentului, în zona de gym sau în timpul claselor de group-training.

Imagine indisponibilă

Cluburile World Class care se vor redeschide, începând cu 15 iunie

World Class BRONZE: Plaza Mall, Afi Cotroceni, Eroii Revolutiei, America House, Bucuresti Mall, Titan Park, Promenada, Sudului, Pipera Plaza, Ploiesti

World Class SILVER: Park Lake, Otopeni, Militari Shopping Area, Asmita, Iasi, Constanta City Park, Cluj Belvedere, Cluj Iulius, Timişoara Iulius Town

World Class GOLD: Caro, InCity, Record Park, Planet

World Class PLATINUM: Downtown, Atlantis, Grand

World Class W: Charles de Gaulle, Le Club

Din 18 iunie:

World Class SILVER: Mega Mall

Începând cu 1 iulie vom deschide următoarele 11 cluburi

World Class BRONZE: Lujerului Cora, Afi Tech Park, Expo Park, Oregon Park, Veranda Mall, Jolie Ville, Sema Park, Polus, Tomis Constanţa

World Class SILVER: Titan

World Class GOLD: Upground

Ce anunţă World Class România despre intrarea membrilor

Începând de luni, 15.06 opţiunile în ceea ce priveşte abonamentele existente vor fi disponibile în contul de membru.

Fie că doreşti să începi imediat antrenamentele sau doreşti să mai aştepţi, vei putea alege varianta care ţi se potriveşte, până în data de 30 iunie. Începând din 15 iunie pînă in 30 iunie toti membrii care au abonamentele îngheţate au acces gratuit in cluburile deschise.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite