România validează de azi nespălarea! Tăriceanu: „Coronavirusul stă după gelul de duş?!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, după o pauză de exact 90 de zile, cluburile de fitness îşi vor redeschide porţile în România, fiind supuse unor măsuri dure, dintre care unele fără nicio logică.

Când medicii, cercetătorii şi oamenii de ştiinţă ne spun, la unison, că, până să avem vaccin sau tratament pentru coronavirus, „arma“ noastră principală rămâne întărirea sistemului imunitar prin sport, România a „reuşit“ să pună pe butuci exact sportul de masă!

Iar asta reflectă, încă o dată, lipsa de preocupare a autorităţilor pentru acest segment. Cluburile de fitness din România s-au închis extrem de târziu, abia la 17 martie, când viaţa normală deja fusese oprită de peste o săptămână. Probabil, cineva şi-a adus aminte, într-un târziu, de aceste săli şi a dispus închiderea lor. Iar ele au rămas cu porţile ferecate, timp de 90 de zile! Asta deşi, treptat, s-au redeschis terasele, magazinele stradale şi hotelurile. Redeschiderea cluburilor de fitness a fost lăsată însă pentru ultima etapă a relaxărilor! Iar asta în condiţiile în care, în Ungaria, de pildă, ele şi-au reluat activitatea încă de la 4 mai! 

Pe lângă faptul că au sugrumat, cât au putut, sportul de masă, autorităţile au şocat publicul şi cu tot felul de propuneri bizare, până au anunţat data revenirii abonaţilor în cluburile de fitness. Spre exemplu, au fost luate în calcul scoaterea din funcţiune a aparatelor de aer condiţionat, suspendarea claselor de aerobic şi după data de 15 iunie, dar şi închiderea duşurilor! Din fericire, presiunea mediatică şi părerile exprimate de specialişti, în frunte cu profesorul Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), au făcut ca unele dintre aceste propuneri să pice pe parcurs. Din păcate, a rămas în vigoare cea privind închiderea duşurilor, care sfidează orice logică, mai ales acum, când se pune accent pe igienă personală. Practic, mesajul transmis de autorităţile române e următorul: spălaţi-vă obsesiv pe mâini, dar să nu faceţi duş!

Tăriceanu, şocat

Decizia închiderii duşurilor a stârnit o revoltă atât de mare în mediul online, încât o reacţie vizavi de subiect a venit şi din partea fostului premier, Călin Popescu Tăriceanu (68 de ani). Deşi n-are abonament la vreun gym, după cum a lăsat să se înţeleagă, Tăriceanu s-a arătat şocat de faptul că românii sunt invitaţi să facă sport pe timp de vară, fără să aibă posibilitatea să se spele, după terminarea antrenamentului.

„Dacă aş merge pe ideea <<nu mă afectează, deci nu mă bag>>, probabil că ar trebui să tac. Dar cum să taci, când vezi cum se împăunează dl. Iohannis, de braţ cu ministrul Sportului, că, de pe 15 iunie, le vor da voie românilor să meargă la sala de fitness??!! În mărinimia lor, le dau voie practicanţilor chiar să folosească vestiarul! Daaaaa, sunt generoşi. Dar, ca să mai echilibreze situaţia, le interzic folosirea duşurilor! Bre, nu ziceaţi voi să ne spălăm de câte ori avem ocazia?? Acu' v-aţi răzgândit? Ne lăsaţi să mergem acasă nespălaţi şi cu virusul atârnând de noi? Sunteţi serioşi? Vestiarul e în regulă, dar duşul nu? Aveţi voi informaţii cum că noul coronavirus ne pândeşte, din spatele gelului de duş? E clar că cei care au făcut aceste reguli nu au nicio treabă cu mersul la sală“, e un fragment din mesajul scris de Tăriceanu pe Facebook.

CITEŞTE ŞI:

Se redeschid sălile de fitness: World Class le oferă membrilor intrări gratuite! Cât ai voie să stai în club

Descoperire crucială: Un antioxidant ne va feri de forme severe ale bolii COVID-19 şi oricine îl poate obţine

Coronavirusul poate fi combătut: Un medic a oferit două soluţii la îndemâna oricui

800.000 de abonaţi la cluburile de fitness sunt în România, piaţa având o valoare totală de 248 de milioane de euro.  

 Americanii explică de ce e mai important ca oricând să facem sport

S-a dovedit ştiinţific că sportul aduce beneficii multiple. Iată ce spune Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC) din Statele Unite despre sport:

*Întăreşte sistemul imunitar.

*E extrem de important în combaterea şi prevenirea unor boli cardiovasculare, diabet de tip 2 şi obezitate. Aceste afecţiuni pot creşte, dramatic, riscul apariţiei unor complicaţii în cazul pacienţilor cu COVID-19.

*Reduce riscul depresiei, combate anxietatea şi ajută să dormi mai bine.

*Ajută la menţinerea greutăţii corporale în limitele normalului, întăreşte oasele şi ajută la formarea masei musculare.

*Îmbunătăţeşte memoria, capacitatea de concentrare şi viteza cu care procesăm informaţiile.

*Creşte speranţa de viaţă, îmbunătăţeşte calitatea vieţii şi ne oferă o senzaţie de bine.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite