Ianis Hagi, poftit să plece din Belgia: Ultima decizie a antrenorului şi reacţia presei confirmă eşecul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ianis Hagi a adunat până acum trei goluri şi patru pase de gol la Genk
Ianis Hagi a adunat până acum trei goluri şi patru pase de gol la Genk

Gheorghe Hagi a sperat ca fiul său să joace mai mult după pauza de iarnă, în a doua parte a sezonului, însă 2020 a început catastrofal pentru Ianis.

Gheorghe Hagi a dat atât de mult cu pumnul în masă pe la conferinţe de presă până a reuşit să-l facă pe Ianis decarul naţionalei! Iar acum, la ce se întâmplă cu Ianis la Genk, singura soluţie ca el să joace pare a fi preluarea echipei de către tatăl său!

În ultimele cinci etape de campionat, de când campioana Belgiei s-a mai redresat şi a obţinut patru victorii, mijlocaşul de 21 de ani a fost folosit în doar două partide, adunând, în total, 49 de minute. 

Dacă în primul meci al celor Genk din 2020, o victorie cu 3-0 cu Zulte-Waregem, Ianis a fost, ca de obicei, un spectator de pe banca de rezerve, acum, pentru confruntarea din această seară cu Gent, statutul său s-a schimbat în rău: va fi spectator din tribune! Asta pentru că, potrivit antrenorului Hannes Wolf, Ianis n-a fost reţinut în lot pentru acest meci! „E dificil, dar a trebuit să fac nişte alegeri. Ianis rămâne acum afară cu Gent, însă va avea şansa lui“, a spus Wolf. 

Din păcate, cifrele susţin o realitate cruntă: Ianis Hagi nu contează pentru Hannes Wolf. De când acesta a preluat Genk, la 23 noiembrie, echipa a disputat zece partide oficiale în toate competiţiile. Ce a însemnat participarea lui Ianis Hagi în aceste meciuri? Iată cifrele:

*5 meciuri în care a fost rezervă neutilizată

*1 meci în care a fost titular şi integralist

*4 meciuri în care a intrat pe parcurs şi a jucat, pe rând, 11 minute, 18 minute, 21 de minute şi 28 de minute.

Având în vedere aceste lucruri, presa belgiană, mai precis jurnaliştii de la Voetbal Krant care au fost citaţi de ziare.com, au concluzionat că e timpul ca Ianis Hagi să plece de la Genk. 

Ce au scris jurnaliştii belgieni?

*La Genk sunt mulţi jucători gata de o nouă provocare. Ianis Hagi a jucat cu greu un rol important şi are nevoie de minute de joc în altă parte în acest moment. Trebuie să plece de urgenţă!

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite