Cristiano Ronaldo, seară istorică: Portughezul a doborât un record vechi de 15 ani!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ronaldo

După un Campionat European în care a părăsit competiţia în optimi, dar a reuşit cinci goluri în patru partide, internaţionalul portughez de 36 de ani şi-a atins ultimul mare obiectiv personal la prima reprezentativă.

Cristiano Ronaldo, la fel ca Lionel Messi, a scris pagini întregi în Cartea Recordurilor fotbalului mondial. Ultima borna atinsă de el e însă, probabil, printre cele mai importante din cariera sa la nivel de echipa naţională.

Pentru că, începând de acum, Ronaldo e cel mai bun marcator din istoria echipelor naţionale. Miercuri seară, într-o partidă din preliminariile Mondialului din 2022, starul lusitan a făcut de toate! În meciul cu Irlanda, găzduit de „Estádio Algarve“, Ronaldo, mai întâi, a ratat un penalty, în minutul 15. Irlanda a condus cu 1-0 la pauză, după golul lui Egan (45).

Partea secundă a avut un final incendiar! Pentru că Ronaldo a întors scorul, cu două reuşite, în minutele 89 şi 90+6! Iar Portugalia s-a impus cu 2-1.

Graţie „dublei“ de miercuri seară, Ronaldo l-a depăşit pe iranianul Ali Daei în fruntea clasamentului celor mai buni marcatori din istoria echipelor naţionale. Ali Daei, fost atacant la Bayern Munchen şi Hertha Berlin, a fost numărul 1, începând din 2006, când a marcat golul său cu numărul 109 pentru naţionala Iranului.

Iată cum arată acum clasamentul marcatorilor la nivel de echipa naţională:

1. Cristiano Ronaldo (Portugalia) - 111 goluri în 180 de selecţii

2. Ali Daei (Iran) - 109 goluri în 149 de selecţii

3. Mokhtar Dahari (Malaezia) - 89 de goluri în 142 de selecţii

4. Ferenc Puşkaş (Ungaria) - 84 de goluri în 85 de selecţii

5. Godfrey Chitalu (Zambia) - 79 de goluri în 111 selecţii

CITEŞTE ŞI:

Ronaldo, mesaj superb după ce a devenit golgheterul lumii: I-a mulţumit omului pe care nu l-a întâlnit niciodată

Ronaldo, „turbat“: Gestul care l-a scos din sărite în meciul cu Irlanda a devenit viral VIDEO

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite