Ronaldo, mesaj superb după ce a devenit golgheterul lumii: I-a mulţumit omului pe care nu l-a întâlnit niciodată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Ronaldo a marcat primul său gol la echipa naţională, la Euro 2004
Cristiano Ronaldo a marcat primul său gol la echipa naţională, la Euro 2004

La 17 ani după primul său gol la echipa naţională, atacantul de 36 de ani a doborât un record ce părea de neatins, devenind cel mai bun marcator din istoria echipelor naţionale.

111 goluri în 180 de selecţii sunt cifrele care l-au propulsat pe Cristiano Ronaldo în fruntea clasamentului golgheterilor la nivel de prima reprezentativă. Portughezul a împărţit locul 1 cu iranianul Ali Daei, după Euro 2020, turneu în care a punctat de cinci ori în patru meciuri, ajungând la 109 reuşite, la fel ca fostul vârf de la Bayern Munchen.

Miercuri seară însă, Ronaldo a reuşit o „dublă“ dramatică într-un meci din preliminariile Mondialului din 2022, după cum „Adevărul“ a scris aici. Şi a rămas singur în fruntea clasamentului marcatorilor la nivel de echipe naţionale.

Cu acest prilej, Ronaldo a postat un mesaj superb prin care i-a mulţumit lui Ali Daei. Cei doi s-au aflat pe acelaşi stadion din Frankfurt, cu ocazia meciului Iran - Portugalia, scor 0-2, din grupele Mondialului din 2006. Atunci, Ronaldo marca din penalty primul său gol la un turneu final de Cupă Mondială. Nu s-a apucat să-l vadă pe Ali Daei pe teren însă, în condiţiile în care iranianul a fost rezervă în acel meci.

În ultima perioadă, de fiecare dată când Ronaldo s-a mai apropiat de recordul său, Ali Daei (52 de ani) s-a arătat încântat că va fi depăşit în clasamentul marcatorilor la echipe naţionale de un jucător de talia lui Cristiano. Şi l-a încurajat şi l-a aplaudat pentru reuşitele sale. Acum, portughezul a ţinut să-i mulţumească atacantului care a bifat ultima selecţie în naţionala Iranului, în 2006.

Daei

Ce a scris Cristiano Ronaldo?

*De acum, acest record îmi aparţine şi e un record deosebit. Sunt foarte bucuros că am mai stabilit un record în cariera mea. 

*Ali Daei a atins o bornă foarte înaltă. Astfel încât, uneori, credeam că nu o voi atinge. Îl felicit pentru că a deţinut acest record atât de mult timp. Şi îi mulţumesc pentru că, de fiecare dată când ma apropiam de el, m-a felicitat.

*De asemenea, mulţumesc Portugaliei şi coechipierilor mei pentru că m-au însoţit în această călătorie de neuitat. Dar, vă rog, să-mi permiteţi să merg înainte pentru că timpul meu n-a trecut încă. De fiecare dată când îmi reprezint ţara e un moment special, pentru că ştiu că joc pentru Portugalia şi arăt lumii din ce sunt făcuţi portughezii.

Iată cum arată acum clasamentul marcatorilor la nivel de echipa naţională:

1. Cristiano Ronaldo (Portugalia) - 111 goluri în 180 de selecţii

2. Ali Daei (Iran) - 109 goluri în 149 de selecţii

3. Mokhtar Dahari (Malaezia) - 89 de goluri în 142 de selecţii

4. Ferenc Puşkaş (Ungaria) - 84 de goluri în 85 de selecţii

5. Godfrey Chitalu (Zambia) - 79 de goluri în 111 selecţii

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite