Rezultate europarlamentare 2014: Judeţ cu judeţ

Rezultate europarlamentare 2014: Judeţ cu judeţ

Prezenţa la vot la ora 21.00 a fost de 32,16%, potrivit BEC FOTO Reuters

Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile europarlamentare 2014. „adevarul.ro“ a făcut o trecere în revistă a rezultatelor obţinute de principalele partide politice în bătălia electorală judeţ cu judeţ.

Ştiri pe aceeaşi temă

ALBA IULIA Rezultate finale europarlamentare 2014 Alba. Cum au votat alegătorii din oraşe

Localităţile urbane din Alba au fost câştigate detaşat de alianţa PSD-UNPR-PC la alegerile pentru Parlamentul European. Social-democraţii au obţinut scoruri electorale mai mari în opt oraşe, în timp ce PDL a avut cele mai multe voturi în trei oraşe. Alba Iulia a fost câştigat, în premieră, de social-democraţi.

ARAD Rezultate europarlamentare 2014. Alianţa PSD-PC-UNPR a câştigat alegerile
 
Alianţa PSD-PC-UNPR a câştigat alegerile europarlamentare şi la Arad, potrivit numărătorii paralele a partidelor politice.
 
 
Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile europarlamentare în Teleorman, obţinând un scor de 47,8%. PNL a obţinut în Teleorman unul dintre cele mai bune rezultate din ţară-23%, peste procentul de la nivel naţional
 
BAIA MARE Rezultate finale europarlamentare 2014, în judeţul Maramureş. PSD-UNPR-PC şi-a adjudecat majoritatea voturilor

În Maramureş, nu mai puţin de 427.014 de persoane au fost înscrise pe listele de vot. Dintre aceştia, la urne s-au prezentat 107.761, reprezentând 25,31%. În urmă cu doiar câteva momente, BEJ Maramureş a prezentat raportul rezultatelor finale.
 
 
Potrivit rezultatelor finale, PSD-UNPR-PC a obţinut 39,66% în Bistriţa-Năsăud, în timp ce PDL 18,85%, PNL 16,97%, iar PMP 4,58%. Peste 36.000 de bistriţeni au acordat votul la alegerile europarlamentare alianţei PSD-UNPR-PC.
 
 
Şi la Braşov ca toată ţara alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile europarlamentare 2014. La Braşov însă pe locul al doilea s-a clasat PDL care a obţinut un scor mai bun decât PNL-ul. Surprinzător Mircea Diaconu a obţinut aproape 10% dintre voturi.
 
 
Rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul Europen indică o victorie clară a alianţei PSD-UNPR-PC şi la nivelul judeţului Buzău. Social-democraţii, conservatorii şi progresiştii au obţinut 41,51 la sută din preferinţele buzoienilor care s-au prezentat la vot. Liberalii buzoieni au obţinut un rezultat mult peste media naţională, de 22,39 de procente, în timp ce democrat-liberalii au fost preferaţi de 8,19 la sută dintre votanţi.
 
 
Actorul Mircea Diaconu a obţinut la Cluj-Napoca un număr aproape egal de voturi ca şi PNL - 9,44%. Un primar liberal şi un parlamentar cer demisia conducerii liberale. Preşedinţii organizaţiilor judeţeană şi municipală susţin că vor rămâne în funcţii..
 
 
Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 34,4 la sută din voturi la alegerile europarlamentare în judeţul Constanţa, PNL - 13,45%, PMP - 11,76 %, independentul Mircea Diaconu - 10,42%, urmat de PDL, cu 10,10% din voturi, arată rezultate parţiale anunţate de Biroul Electoral Judeţean.
 
Partidul Naţional Liberal a ieşit învingător în judeţul Călăraşi la alegerile europarlamentare. PSD s-a clasat pe locul al doilea în preferinţele electoratului, însă a reuşit un scor de 34% în municipiul Călăraşi.
 
 
Primele rezultate oficiale ale alegerilor pentru Parlamentul European în judeţul Dolj indică o victorie clară a alianţei USD (PSD-UNPR-PC). Aproximativ 590.000 de alegători au fost aşteptaţi duminică la vot.
 
 
Conform rezultatelor finale date publicităţii, luni, de către BEJ Dâmboviţa, Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut 50,31% dintre voturi, PDL 14,14%, iar PNL 10,15%. Nu au fost incindente în ziua votului, iar pezenţa a fost de 37,52 de procente.
 
 
Locuitorii din Giurgiu au fost fruntaşi la vot, prezenţa fiind de 39,12%. Marele câştigător al alegerilor europarlamentare 2014 este alianţa PSD-UNPR-PC.
 
 
Biroul Electoral Judeţean Hunedoara a dat publicităţii rezultatele la alegerile europarlamentare care au avut loc duminică, 25 mai, în judeţ. Alianţa PSD-PC-UNPR a obţinut cele mai multe voturi
 
 
Cătălin Ivan, candidatul aflat pe locul 3 pe listele PSD pentru alegeri europarlamentare 2014, "s-a calificat" pentru Parlamentul European în condiţiile în care filiala de la Iaşi, condusă de Gheorghe Nichita, a obţinut scorul cel mai slab la nivelul regiunii Moldova.
 
 
La fel ca şi în majoritatea judeţelor din ţară, alianţa electorală PSD-UNPR-PC a reuşit să obţină cele mai multe voturi şi în Maramureş. La nivelul judeţului, aceştia au obţinut aproximativ 33 de procente din numărul voturilor exprimate, fiind urmaţi de PNL, cu aproximativ 10 procente.
 
 
La alegerile europarlamentare de duminică au fost aşteptaţi la urne pentru alegerile europarlamentare 2014, în judeţul Mehedinţi, au fost înscrişi pe listele permanente 240.439 alegători, 94.302 fiind în municipiul Drobeta Turnu Severin, iar restul în celelalte oraşe şi comune din judeţ.
 
 
La alegerile europarlamentare, în judeţul Mureş, UDMR a obţinut 40,25 % din voturi. Pe locul doi, la mare distanţă, Alianţa PSD-UNPR-PC a adunat  20,74 % .
 
 
Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat detaşat alegerile europarlamentare din Neamţ cu 43,15 % din voturile electoratului. PNL a luat doar 10,62, mult sub media naţională, în timp ce PMP şi PDL au obţinut un număr aproape egal de voturi.
 
 
Primele rezultate oficiale ale alegerilor pentru Parlamentul European în judeţul Olt indică o victorie clară a alianţei USD (PSD-UNPR-PC), care a obţinut peste 40% din voturi în toate localităţile. Numărătorile paralele efectuate de partidele din judeţ relevă că alianţa menţionată şi-a adjudecat mandatele puse la bătaie în majoritatea localităţilor. Prezenţa la urne a menţinut Oltul pe prima poziţie pe tot parcursul zilei la nivel naţional.
 
 
Centralizarea datelor din cele 622 de secţii de vot din Prahova indică o victorie clară a Alianţei PSD-UNPR-PC în judeţ, care a obţinut 33,05% din voturile alegătorilor. Este urmată de PDL, cu 17,16%.
 
 
 
Alianţa PSD-PC-UNPR a obţinut cel mai mare număr de voturi la alegeri europarlamentare 2014 în judeţul Sibiu. La mare distanţă, pe locul 2, este Partidul Naţional Liberal.
 
 
Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile europarlamentare în judeţul Suceava, unde a obţinut 40,12 la sută din voturi, fiind urmată de PDL cu 23,06 la sută, PNL cu 9,77 la sută, Mircea Diaconu cu 6,32 la sută şi PMP cu 4,47 la sută, potrivit rezultatelor finale furnizate de BEJ.
 
 
Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat detaşat alegerile europarlamentare în judeţul Ialomiţa. Alianţa a obţinut 47,26% din voturi, iar pe al doilea loc s-a situat PNL cu 13,75%, urmat de PDL cu 11,18% şi Mircea Diaconu cu 6,42%. Datele au fost anunţate de reprezentanţii Biroul Electoral Judeţean (BEJ).
 
 
Alianţa USD a câştigat alegerile şi în judeţul Vâlcea. Potrivit Biroului Electoral Judeţean Vâlcea, PSD-UNPR-PC a obţinut un scor electoral de 40,92% la alegerile europarlamentare. Pe locul doi se clasează  PNL, cu 20, 53 %, urmat de PDL care a obţinut un scor de 12, 77 %.
 
 
Alegeri europarlamentare 2014, judeţul Vrancea. Alegeri europarlamentare 2014. Alianţa electorală PSD-PC-UNPR a obţinut 36,58% în municipiul Focşani, fiind urmată ca scor de candidatul independent Mircea Diaconu, care a obţinut în Focşani 13,43%.
 
 
În urma urma centralizării tuturor proceselor verbale din cele 515 secţii de votare din judeţul Vaslui, alianţa PSD – UNPR – PC a câştigat 44,6% dintre voturi vasluienilor, urmată de PNL CU 14,8% şi PDL – 11,5%. Din numărul total de voturi exprimate la nivelul judeţului, aproape 10% au fost anulate.
 
 
Mobilizarea exemplare la vot a comunităţilor maghiare din Sălaj a provocat o surpriză de proporţii în judeţ: UDMR a reuşit să adune cele mai multe voturi, devansând cu 696 de voturi alianţa PSD-UNPR-PC, cotată ca favorită.
 
 
Rezultate finale alegeri europarlamentare 2014, Satu Mare. Potrivit datelor centralizate de Biroul Electoral Judeţean (BEJ) Satu Mare, la nivelul judeţului UDMR a învins alianţa PSD+PC+UNPR, obţinând un procent de 35, 56%.
 
 
După numărarea a 95 la sută din voturile exprimate în Timiş, alianţa PSD-PC-UNPR este câştigătoarea alegerilor parlamentare. Surpriza acestor alegeri vine de la PD-L, care a depăşit PNL, partid care a obţinut în Timiş un scor mult sub aşteptările liberalilor.
 
 
Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat detaşat alegerile şi la Tulcea, obţinând 34,72% din voturi. Mircea Diaconu a obţinut un scor bun şi în judeţul lui Crin Antonescu.
 
 

Citeşte şi:

Rezultate europarlamentare 2014: PSD a trecut de 40%. PNL nu îl salvează pe Crin de la demisie

La alegerile europarlamentare de astăzi au fost aşteptaţi la urne peste 18 milioane de români. Potrivit primelor rezultate exit-poll, PSD a trecut de 40% în toate estimările, în timp ce PNL nu a reuşit să obţină scorul de 20% care i-ar fi asigurat lui Crin Antonescu, în continuare, funcţia de preşedinte al formaţiunii.

Adevărul despre ziua alegerilor. Tabloul complet al alegerilor pentru Europa, pe adevarul.roDuminică, 25 mai, este o zi crucială pentru Europa şi pentru România. Este ziua în care noi, românii, îi alegem pe cei care să ne apere interesele la Bruxelles, dar şi ziua în care hotărâm cine are cele mai mari şanse să devină preşedinte al României.

Cine a primit cei mai mulţi bani în campania electorală Alianţa PSD-UNPR-PC s-a clasat de departe în topul donaţiilor primite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, următorul partid, PNL, înregistrând de două ori mai puţin decât alianţa de la guvernare.

România alege. Mic îndreptar pentru ziua alegerilor Mâine, România alege. Candidaţii pentru alegerile europarlamentare, dar şi cei care se luptă pentru un loc în parlamentul României, sau pentru un loc de primar aşteaptă populaţia la urne. Ce au voie să facă şi ce este interzis într-o secţie de votare?

 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările