Cine a primit cei mai mulţi bani în campania electorală

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mâine, România este aşteptată la vot FOTO Arhiva Adevărul
Mâine, România este aşteptată la vot FOTO Arhiva Adevărul

Alianţa PSD-UNPR-PC s-a clasat de departe în topul donaţiilor primite în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, următorul partid, PNL, înregistrând de două ori mai puţin decât alianţa de la guvernare.

Alianţa PSD-UNPR- PC a obţinut o sumă de 2.401.015 lei din donaţii, fiind urmată de PNL, cu 994.677 lei, şi PDL, cu 983.789 lei, potrivit unui comunicat al Autorităţii Elecorale Permenente (AEC).  Partidul Mişcarea Populară (PMP) se situează pe locul patru în topul donaţiilor, cu suma de 411.331 lei.

Au existat şi partide care nu au primit susţinere financiară privată: PRM, Partidul Ecologist şi Partidul Alternativa Socialistă. Din cei opt candidaţi independenţi, doar cinci au declarat donaţii electorale, primind puţin peste 300.000 de lei.

Duminică, 25 mai, va fi o zi plină pentru România din punct de vedere electoral.Vom avea alegeri europarlamentare, dar şi, în unele judeţe, alegeri parţiale, care vor reîntregi Parlamentul de la Bucureşti. Mai există şi câteva comune care îşi vor realege primarii, după unele decese sau arestări.

Citeşte şi:

Adevărul despre ziua alegerilor. Tabloul complet al alegerilor pentru Europa, pe adevarul.ro Duminică, 25 mai, este o zi crucială pentru Europa şi pentru România. Este ziua în care noi, românii, îi alegem pe cei care să ne apere interesele la Bruxelles, dar şi ziua în care hotărâm cine are cele mai mari şanse să devină preşedinte al României.

Campania electorală, un plocon între „naşul“ Băsescu şi „finul“ Ponta A doua săptămână de campanie electorală nu s-a desfăşurat cu mult diferit faţă de cea dintâi. Preşedintele Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta au continuat atacurile reciproce, au monopolizat spaţiul mediatic şi au oferit Curţii Constituţionale mai multe teme de gândire.

VIDEO Candidat la europarlamentare cu sprijin preoţesc: „Cer tuturor să facă un efort, mai ales în schituri, biserici şi parohii“ Candidatul independent la alegerile europarlamentare din luna mai, Iulian Capsali, a strâns cele 100.000 de semnături necesare pentru a se înscrie în cursă cu ajutorul preoţilor, deşi Biserica Ortodoxă Română interzice implicarea politică.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite