Rezultate europarlamentare 2014 Buzău. PSD este câştigătorul alegerilor în judeţ. În municipiu, Mircea Diaconu s-a clasat pe locul doi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prezenţa la vot în judeţul Buzău a fost printre cele mai mici din ţară
Prezenţa la vot în judeţul Buzău a fost printre cele mai mici din ţară

Rezultatele finale ale alegerilor pentru Parlamentul Europen indică o victorie clară a alianţei PSD-UNPR-PC şi la nivelul judeţului Buzău. Social-democraţii, conservatorii şi progresiştii au obţinut 41,51 la sută din preferinţele buzoienilor care s-au prezentat la vot. Liberalii buzoieni au obţinut un rezultat mult peste media naţională, de 22,39 de procente, în timp ce democrat-liberalii au fost preferaţi de 8,19 la sută dintre votanţi.

Un scor bun a obţinut independentul Mircea Diaconu (6,81 %), urmat de Partidul Mişcarea Populară (5,76 %), Partidul România Mare (3,79 %), Forţa Civică (1,22 %) şi Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (0,12 %).

În ceea ce priveşte municipiul Buzău, social-democraţii au obţinut victoria însă într-un procent mai mic de 40 la sută, în timp ce liberalii au obţinut puţin peste o treime din scorul pe judeţ. 

Marea surpriză a fost rezultatul obţinut de actorul Mircea Diaconu, de peste 15 procente. De asemenea, tot pe municipiu, Partidul Democrat Liberal a fost devansat de Partidul Mişcarea Populară, cu mai mult de două procente.

În municipiul Buzău, procentele obţinute de principalii candidaţi la europarlamentare sunt:

PSD-UNPR-PC - 39,75%

Mircea Diaconu – 15,86%

PNL – 9,17 %

PMP  -8,45%

PDL – 6,26

PP-DD – 3,75%

În judeţul Buzău s-a înregistrat una dintre cele mai mici prezenţe la vot, respectiv 29,22%.

Citeşte şi: Rezultate alegeri parţiale 2014. Candidaţii PSD au obţinut cele mai bune rezultate în judeţul Buzău

Buzău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite