Jurnaliştii de la Hotnews şi Ziare.com ştirbesc din credibilitatea presei. Cazul declaraţiilor lui Ponta despre Justiţie

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dovadă de amatorism: Hotnews şi Ziare.com răstălmăcesc declaraţii importante!
Dovadă de amatorism: Hotnews şi Ziare.com răstălmăcesc declaraţii importante!

Presa, a patra putere în stat, îşi pierde din credibilitate pe zi ce trece din cauza unor jurnalişti de tinichea. Hotnews şi Ziare.com au dat de înţeles că Ponta ataca DNA. Lucru fals!

Presa, a patra putere în stat, îşi pierde din credibilitate pe zi ce trece din cauza unor jurnalişti de tinichea. Cel mai recent caz este cel de ieri, când Hotnews şi Ziare.com au scris că premierul Ponta a spus într-o emisiune TV că „cererile DNA de arestare a unor senatori încalcă grav regulile de procedură şi respectul între instituţii”. Adică, au dat de înţeles că Ponta ataca DNA. Lucru fals!

Pentru a avea o imagine clară privind situaţia, mai jos se găsesc atât declaraţia făcută de Ponta, cât şi interpretarea celor de la Hotnews şi Ziare.com.

Ce a declarat Victor Ponta de fapt: „Eu cred că toţi cei care au funcţii importante în stat, preşedintele, prim-ministrul - şi ăsta e motivul pentru care mă vedeţi că de mult timp nu mai comentez şi nu răspund la întrebări legat de justiţie - avem o obligaţie legată de funcţia noastră, că eu nu pot să îmi dau aşa părerea ca un analist sau ca un jurnalist sau ca un cetăţean. N-am voie eu ca prim-ministru, repet, şi respect această interdicţie, autoasumată.

Interpretarea dată de Hotnews şi Ziare.com cu scopul de a manipula: „Premierul Ponta a afirmat duminica seara, intr-o emisiune la Antena 3, ca l-a atentionat pe ministrul Justitiei ca cererea `unui procuror DNA` catre Senat privind votul la arestarea unor senatori, inclusiv pentru Sova, incalca regulile de procedura si respectul intre institutii, iar ministrul l-a asigurat ca va vorbi cu procurorul general”.

Astfel, se vede foarte clar că Hotnews şi Ziare.com au răstălmăcit declaraţiile premierului cu scopul de a induce în eroare opinia publică. Deci, dacă am fi citit doar ce scrie cele două publicaţii am fi înţeles că Victor Ponta a atacat DNA de o manieră brutală. În realitate, premierul a spus clar că nu-şi poate exprima opinia cu privire la justiţie „ca un analist sau ca un jurnalist sau ca un cetăţean”. Prin astfel de abordări injuste Hotnews şi Ziare.com nu fac presă, ci o formă de asasinat jurnalistic.

Credibilitatea este un lucru greu de obţinut. Deci, domnule Tapalagă, doamna Ioane Ene (chiar existaţi?) vă rog să renunţaţi la talibanismul politic şi să respectaţi deontologia profesională.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite