Guvernul discută un proiect de ordonanţă privind aplicarea sancţiunilor internaţionale, în contextul războiului din Ucraina

Guvernul discută un proiect de ordonanţă privind aplicarea sancţiunilor internaţionale, în contextul războiului din Ucraina

FOTO: Guvernul României

Executivul va discuta, în şedinţa de joi, un proiect de ordonanţă de urgenţă privind măsurile care asigură continuarea regimului sancţionatoriu al UE aplicat în contextul agresiunii militare ruse din Ucraina fără însă a se prejudicia activitatea unor companii din România. Proiectul a fost dezbătut, în primă lectură, în reuniunea de miercuri a Guvernului.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Se va introduce posibilitatea de instituire a unui mecanism de control care să furnizeze garanţiile necesare pentru ca persoana juridică asupra căreia se aplică sancţiunile să nu poată avea acces la fonduri sau resurse economice ale entităţii deţinute sau controlate. Practic, acest mecanism de control va putea genera o serie de derogări, în sensul în care vor fi permise operaţiuni precum accesarea fondurilor necesare pentru a continua activitatea economică, plata salariilor angajaţilor, plata utilităţilor, a serviciilor, a taxelor, contribuţiilor, costurilor comerciale, furnizorilor aferenţi activităţii de producţie, achiziţie şi vânzare”, a afirmat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru.

Un alt proiect de ordonanţă de urgenţă care figurează pe agenda Executivului este cel privind unele măsuri pentru ocuparea posturilor aferente funcţiilor publice vacante şi temporar vacante care au atribuţii în implementarea Planului naţional de redresare şi rezilienţă al României. 

Conform notei de fundamentare a proiectului de OUG, „prin modificările propuse, termenele de organizare şi desfăşurare a concursurilor de ocupare a posturilor se reduc de la aproximativ 51 de zile calendaristice sau mai mult, în funcţie de numărul de zile nelucrătoare/sărbători legale, la 13 zile”

Un alt proiect de hotărâre care va fi discutat în şedinţa de joi a Executivului este cel pentru aprobarea normativelor de cheltuieli aferente organizării unui seminar internaţional pe tema securităţii energetice sub egida Centrului pentru Cooperare în Domeniul Securităţii - RACVIAC, în perioada 13 - 16 iunie, la Ploieşti.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările