Cu ce ochi se vor uita alegătorii şi simpatizanţii acestui partid la conducerea partidului? La liderii care tolerează să fie conduşi de un dublu condamnat?

Grea situaţie. Iar PSD trebuie să găsească rapid o soluţie. Basmele cu statul paralel nu funcţionează acum. Este vorba de ICCJ, de trei judecători. A blama acest complet este echivalent cu a blama întreg ICCJ. Adică toată justiţia. Cine-şi permite aşa ceva? Procurorii DNA au întocmit un dosar. Judecătorii au refăcut ancheta penală, timp de doi ani. Au fost două amânări ale pronunţării sentinţei, judecătorii au cântărit fiecare filă a dosarului. A nega competenţele judecătorilor de la ICCJ este sinucidere politică. ICCJ a pronunţat achitări de primă instanţă pentru dosarele Ponta şi Tăriceanu. Este deci parte a statului paralel?

Singura ieşire a PSD din această situaţie imposibilă este să scape în scurt timp de Dragnea. Nu pot crede că nu mai exista un alt lider care să-l înlocuiască la cârma partidului. Şi nu e vorba doar de PSD. E vorba de România, care nu poate scoate ochii în lume cu al treilea om în stat dublu condamnat, cu executare.

În cazul în care PSD nu convoacă rapid o şedinţă a conducerii şi nu-l demite pe Dragnea, în cazul în care nu vrea să demisioneze, îl aşteaptă o singură perspectivă: acoperirea de ridicol, pierderea electoratului propriu, iar la viitoarele alegeri va deconta lipsa de acţiune de azi.