Doi lideri ai coaliţiei continuă scandalul privind intonarea imnului Ţinutului Secuiesc de către naţionala de hochei a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO gov.ro
Sorin Grindeanu FOTO gov.ro

Social-democratul Sorin Grindeanu, vicepremier şi ministru în Guvernul Ciucă a declarat că nu-şi retrage cuvintele şi că sportivii care poartă tricolorul trebuie să respecte acele culori, după reproşurile lansate de liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond în scandalul intonării imnului secuiesc la meciul de hochei dintre România şi Ungaria.

„Nu comentez ce spune altcineva, fie el şi liderul grupului deputaţilor UDMR. Eu mi-am spus părerea, era vorba de naţionala României. Atâta timp cât te afli sub tricolor, (...) sunt convins că trebuie să respecţi acele culori. Asta este părerea mea şi mi-o menţin, repetând faptul că vorbim de naţionala României”, a spus Grindeanu, întrebat cum comentează faptul că liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a afirmat că vicepremierul PSD a făcut „o gafă uriaşă” şi a avut o „atitudine intolerantă” atunci când a afirmat că a fost un gest incalificabil şi infam faptul că s-a cântat imnul secuiesc la meciul de hochei dintre România şi Ungaria.

Vicepremierul a mai afirmat că „s-a depăşit o anumită limită”, explicând că a văzut imagini şi ştiri pe care le-a verificat. „Provin dintr-o zonă în care nu există tensiuni etnice, e multiculturalism, există teatrul maghiar, teatrul german, teatrul român, nu au fost niciodată chestiuni de acest tip. Cred că chiar mă aflu în postura în care să pot spune, neavând niciodată poziţii mai naţionaliste, că s-a depăşit o anumită limită. Am văzut poziţia şi a preşedintelui partidului din care fac parte că se va discuta această problemă. O să vedem”, a mai completat Grindeanu. 

Liderul deputaţilor UDMR, Csoma Botond, a transmis că este „îngrijorător faptul că unii lideri politici se concentrează pe această temă falsă”, după ce mai mulţi lideri ai coaliţiei au criticat faptul că hocheiştii din naţionala României au intonat imnul Ţinutului Secuiesc. Sorin Grindeanu, vicepremier şi ministru al Transporturilor, a cerut „măsuri urgente” ca astfel de situaţii să nu se mai repete.

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut Federaţiei Române de Hochei şi Ministerului Sportului să aplice cele mai dure sancţiuni, după ce mai mulţi membri ai echipei naţionale de hochei a României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc la un meci împotriva Ungariei. Social-democratul a catalogat gestul drept „un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România”. Totodată, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că va fi purtată în interiorul Coaliţiei o discuţie pe tema incidentului de la meciul de hochei România-Ungaria.

Şi liberalii au reacţionat după ce echipa de hochei a României a intonat imnul Ţinutului Secuiesc, iar ministrul Tanczos Barna a fost surprins în galeria Ungariei. Vicepreşedintele PNL şi lider judeţean al PNL Satu Mare, Adrian Cozma, i-a cerut premierului Nicolae Ciucă să-l demită de urgenţă pe ministrul Mediului, Tanczos Barna, pentru „sfidarea” faţă de simbolurile româneşti. Liderul PNL a catalogat gestul ministrului drept unul „incalificabil”.

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite