România, comportament ruşinos la hochei: Naţionala a cântat imnul Ţinutului Secuiesc!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hochei

Ca şi cum rezultatele catastrofale de la Mondiale, în urma cărora tricolorii au retrogradat în al treilea eşalon valoric, nu erau de ajuns, jucătorii de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni au „reuşit“ să furnizeze şi un moment revoltător, înainte de a mai bifa o înfrângere.

România e ciuca bătăilor la hochei. Ceea ce nu e surprinzător, în condiţiile în care întreg sportul românesc e la pământ şi înregistrează rezultate dezolante, inclusiv la discipline în care, cândva, făceam legea.

Dacă eşecurile hocheiştilor nici nu prea ajung în ştiri, în schimb, acum site-ul prosport.ro a scris despre un episod revoltător, petrecut, ieri, înaintea confruntării cu Ungaria. Potrivit sursei citate, înainte de partidă, jucătorii tricolori de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni au cântat imnul Ţinutului Secuiesc împreună cu rivalii lor maghiari! Gestul a fost atât de urât, încât trei jucători ai României au refuzat să facă aşa ceva, după cum a notat gsp.ro.

Ţinutul Secuiesc e un teritoriu format din judeţele Covasna, Harghita şi o parte din judeţul Mureş. Dintre românii de etnie maghiară, cei mai mulţi trăiesc în această zonă, unde şi hocheiul e foarte popular.

Şocant e că, după cum a amintit gsp.ro, şi în 2011 s-a petrecut un episod similar cu naţionala României de hochei. Care, la vremea respectivă, a cântat imnul Ungariei (!) la un meci cu reprezentativa maghiară disputat, la Miercurea Ciuc.

Pe plan sportiv, tricolorii au pierdut toate partidele pe care le-au disputat acum, la Ljubljana (Slovenia), în grupa A, în al doilea eşalon valoric: 1-9 cu Slovenia, 1-4 cu Coreea de Sud, 4-5 cu Lituania şi 2-4 cu Ungaria. România s-a clasat pe ultimul loc şi va evolua, la anul, în al treilea eşalon valoric al hocheiului mondial.

Lotul României

Portari: Patrik Polc, Toke Zoltan, Otto Onodi

Atacanţi: Szilard Rokaly, Csanad Fodor, Mircea Constantin, Peter Balazs, Roberto Gliga, Molnar Zsombor, Daniel Tranca, Casaneanu Eduard, Albert Zagidullin, Tamas Reszeg, Yevgeni Skachkov, Rokaly Norbert

Fundaşi: Borisenko Pavlo, Timur Rasulov, Farkas Tamas, Yemelianenko Yevgeni, Huba Bors, Berdila Catalin, Csibi-Ferencz Robert, Kozma Zsolt.

CITEŞTE ŞI:

Ministru român, susţinător al Ungariei: Scandalul uriaş de la hochei ia amploare

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite