Grindeanu, despre gestul hocheiştilor care au cântat imnul Ţinutului Secuiesc: E un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sorin Grindeanu FOTO Facebook
Sorin Grindeanu FOTO Facebook

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a cerut Federaţiei Române de Hochei şi Ministerului Sportului să aplice cele mai dure sancţiuni, după ce mai mulţi membri ai echipei naţionale de hochei a României au cântat imnul Ţinutului Secuiesc, alături de rivalii lor maghiari, înaintea unui meci. Ministrul a catalogat gestul drept „un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România”.

„Ca timişorean înţeleg perfect ce înseamnă să trăieşti într-o comunitate multiculturală şi multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înţeleg şi să tolerez gestul infam al hocheiştilor din naţionala României care au cântat aşa-zisul imn al Ţinutului Secuiesc”, a scris ministrul Transporturilor pe Facebook, afirmând că „este un afront şi o lipsă neruşinată de respect faţă de România, faţă de români şi faţă de tricolor. Şi sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite”. 

„Cer Federaţiei Române de Hochei, Ministerului Sportului şi tuturor celorlaţi factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancţiuni după acest gest incalificabil”, a mai transmis Grindeanu, susţinând că „cine nu respectă România nu are ce căuta în roşu, galben şi albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul”. 

Ministrul a transmis însă „respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte şi nu au participat la această mascaradă”. 

Jucătorii tricolori de la Miercurea Ciuc şi Gheorghieni au cântat, înaintea meciului de duminică, imnul Ţinutului Secuiesc împreună cu rivalii lor maghiari. 

 

Politică



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite